Asunnosta löytyi yhdeksän kissaa surkeassa kunnossa – omistaja: "Tämä on hoikka rotu"

Käräjäoikeus tuomitsi kouvolalaisen naisen sakkoihin ja eläintenpitokieltoon usean kissan laiminlyönnistä. Yksi huonokuntoisista kissoista jouduttiin lopettamaan.

Kuva: Yle / Varpu Mäntymäki

Kouvolalaisen naisen saama tuomio eläinsuojelurikoksesta jää voimaan. Itä-Suomen hovioikeus ei myöntänyt naiselle jatkokäsittelylupaa.

Kymenlaakson käräjäoikeus katsoi, että nainen oli toiminnallaan aiheuttanut eläimille tarpeetonta kärsimystä, kipua ja tuskaa. Nainen oli kohdellut kaltoin kaikkiaan yhdeksää omistamaansa kissaa.

Naisen asuntoon viime vuoden lokakuussa ja marraskuussa tehtyjen tarkastusten mukaan kissojen häkit olivat liian ahtaat, vettä ei ollut tarjolla riittävästi eivätkä eläimille tarkoitetut alustat olleet asianmukaisia.

Kissat olivat huomattavan lihasköyhiä ja yksi niistä jouduttiin lopettamaan huonokuntoisena. Omistajaa kehotettiin useita kertoja korjaamaan laiminlyönnit, mutta näin ei tapahtunut.

Nainen kiisti oikeudessa laiminlyönnit ja kertoi kissojen olleen häkeissä vain väliaikaisesti. Hänellä oli myös selitys kissojen riutuneelle olemukselle.

– Tämä on hoikka rotu, nainen kertoi. Naisen mukaan kissat olivat olleet hänellä lähes 13 vuoden ajan.

Käräjäoikeus tuomitsi naiselle 50 päiväsakkoa, josta kertyi maksettavaa yhteensä 300 euroa. Lisäksi hänet tuomittiin eläintenpitokieltoon, joka koskee vain kissoja. Eläintenpitokielto päättyy toukokuussa 2018.