1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Pääomasijoittaja luovuttaa – Anttila konkurssiin

Tavarataloyhtiö Anttila on haettu konkurssiin. Anttilalla on edelleen runsaat 30 tavarataloa eri puolilla Suomea. Työntekijöitä on lähes 1300.

Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Vuonna 1952 perustettu tavarataloyhtiö Anttila on haettu ja myös asetettu konkurssiin. Yhtiö ei ole vielä kommentoinut asiaa, mutta pesänhoitaja Mikko Tiilikka vahvistaa asian Yle Uutisille.

Konkurssiin asettaminen tehtiin virallisesti tänään klo 12.50.

Tiilikan mukaan syynä on kannattamaton liiketoiminta, mutta tarkempaa syytä hän ei osaa vielä sanoa.

– Johdon selvitystä ei ole vielä kuultu.

Anttila- ja Kodin Ykkönen -tavarataloja on 31 kappaletta. Anttila Oy:ssä on yhteensä lähes 1300 työntekijää.

Pesänhoitajalla on käytännössä kaksi vaihtoehtoa: joko löytää uusi omistaja tai myydä irtain omaisuus velkojan kattamiseksi.

Tiilikan mukaan "olisi tärkeää löytää ratkaisu nopealla aikataululla".

Anttilan suurimpia velkojia ovat mm. Posti, Nordea, Varma, Kesko ja joukko muitakin miljoonavelkojia, Tiilikka listaa. Yhtiöllä on velkoja 20 miljoonaa euroa ja varoja taseessaan "selkeästi" enemmän.

Kesko myi Anttilat viime vuoden maaliskuussa 4K Investille. Se on Luxemburgiin rekisteröity sijoitusrahasto, jota johdetaan Münchenistä Saksasta. Yhtiö kertoo olevansa "erikoistunut ostamaan ja muodostamaan uusia kokonaisuuksia kansainvälisistä yrityksistä näiden ollessa strategisessa uudelleenjärjestely-vaiheessa".

Pesänhoitajan tiedotteen mukaan verkkokaupat Anttila.com ja Kodin1.com ovat väliaikaisesti suljettuina ja pyritään avaamaan mahdollisimman pikaisesti.  Sen sijaan Anttila ja Kodin1-tavaratalot ovat avoinna normaalisti.

Anttilan konkurssista kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Tämä Ylen Elävä arkisto video kertoo 1950-luvulla perustetun tavaratalon alkuvaiheista.

Kalle Anttila perusti Anttilan 1950-luvulla.
Kalle Anttila perusti ensin postimyyntiyrityksen ja sitten itsepalveluun perustuneen alennustavaratalon Helsingin Sörnäisiin vuonna 1954.