1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kestityskohu jatkuu: Entinen johtaja teki tutkintapyynnön Porin apulaiskaupunginjohtajasta

Poliisi selvittää taloussotkuja, jotka liittyvät Porin palveluliikelaitoksen kestityksiin, matkoihin ja majoituksiin. Uutena käänteenä palveluliikelaitoksen entinen johtaja Kaj Kainulainen väittää apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen käyttäneen virka-asemaansa väärin.

Kotimaan uutiset
Pori kaupungintalo
Kati Rantala / Yle

Porin palveluliikelaitoksen entinen johtaja Kaj Kainulainen on tehnyt tutkintapyynnön poliisille apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen toimista.

Lounais-Suomen poliisi vahvistaa Ylelle tutkivansa virka-aseman väärinkäyttöä, jossa epäiltynä on apulaiskaupunginjohtaja Hannus. Tutkinnanjohtaja Erik Salonsaaren mukaan poliisi on jo kuullut Hannusta asiassa. Salonsaari ei suostu yksilöimään rikosilmoitukseen johtaneita syitä.

Viime marraskuussa vireille pannun asian esitutkinta on edelleen kesken.

Taustalla palveluliikelaitoksen kestitysjupakka

Kaj Kainulaista epäillään itseään virkavelvollisuuden laiminlyönnistä Porin palveluliikelaitoksen johdossa. Myös tämän tapauksen esitutkinta on yhä kesken.

Poliisi tutkii, onko Kainulainen menetellyt lainvastaisesti tehdessään Porin kaupungin ohjeiden vastaisia hankintoja. Kyse on kymmenistä tuhansista euroista, jotka liittyvät liikelaitoksen ostamaan kestitykseen, matkailuun ja majoituspalveluihin.

Kaj Kainulainen jäi eläkkeelle syksyllä, kun häntä koskevat epäilyt tulivat Porin kaupungin johdon tietoon. Pori päätyi tuolloin tekemään Kainulaisen toiminnasta tutkintapyynnön poliisille.

Palveluliikelaitos on Porin kaupungin liikelaitos, jonka tehtävänä on tuottaa ateria-, puhtaus- ja kiinteistönhoitopalveluja Porin kaupungin muille virastoille.

Lue seuraavaksi