1. yle.fi
  2. Uutiset

Anttilan konkurssi osuu kipeimmin Uudellemaalle – myymälöiden kohtalosta ei tietoa

Tavarataloketju Anttilan konkurssiuutinen vaikuttaa rankimmin Uudenmaan alueen henkilöstöön. Lähes kolmannes henkilöstöstä työskentelee Uudellamaalla sijaitsevissa myymälöissä. Pääluottamusmies yllättyi siitä, että Anttilan konkurssiuutinen tuli näin nopeasti.

talous
Anttila
Ismo Pekkarinen / AOP

Anttila Oy:ssä työskentelee 1 300 henkilöä. Ketjun 31:stä tavaratalosta kolmannes sijaitsee Uudenmaan alueella, joten alkavat yt-neuvottelut koskettavat kipeimmin juuri Uudenmaan henkilöstöä.

– Niin se valitettavasti on, Uudenmaan kohdalla puhutaan pyöreästi 500-600 sadasta henkilöstä, sekä tavaratalojen että keskusyksikön kohdalla, sanoo Anttilan pääluottamusmies Kai Vauhkala.

Tavarataloketju Anttilan ongelmat eivät ole yllätys, mutta konkurssin ajankohta tuli Vauhkalalle pienenä yllätyksenä.

– Tiesin toki vakavista taloudellisista ongelmista, mutta oli yllätys, että ikävä uutinen tuli näin nopeasti. Meillähän oli parhaillaan käynnissä Kodin Ykkösen yt-neuvottelut, joiden viimeinen päivä piti olla ensi viikolla. Kodin Ykkösten sulkemisen uskottiin auttavan eteenpäin, Vauhkala sanoo.

Vauhkala uskoo nykyisten saksalaisomistajien vilpittömiin yrityksiin kohentaa Anttilan taloutta. Tästä ovat osoituksena Turkuun ja Lohjalle perustetut uudet liikkeet sekä Ideaparkista varattu myymälätila.

– Omistajilla oli tahtoa pitää liikkeitä pystyssä, mutta ilmeisesti usko loppui kesken, ja aika- ja rahahanat menivät kiinni.

Vauhkala ei osaa sanoa, mitä Anttilan liiketiloille tapahtuu, koska kaikki ketjun myymälätilat ovat vuokratiloja.

Lue seuraavaksi