Lomaileva Timo Soini oli EU-ulkoministerikokouksen aikaan perhetutun häissä: "Kai sekin jonkun mielestä väärin oli"

Ulkoministeri Soinin sijaan Suomea edusti Brysselissä tämän valtiosihteeri Samuli Virtanen.

politiikka
Timo Soini
Timo SoiniJarno Kuusinen / AOP

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) kommentoi blogissaan (siirryt toiseen palveluun) poisjäämistään maanantaisesta EU-maiden ulkoministerikokouksesta Brysselissä.

– Kun menen jonnekin, kysytään, miksi minä sinne menen ja jos en jonnekin mene niin kysytään, missä minä olen, Soini kirjoittaa.

Soini kertoo olevansa vuosilomalla ja olleensa ulkoministerikokouksen aikaan hyvän ystävän ja perhetutun häissä ulkomailla.

– Kai sekin jonkun mielestä väärin oli. Minun mielestäni tein oikein. Minun penkkini häissä ei ollut tyhjä, eikä tyhjä ollut Suomen penkki Brysselissä. Siinä istui valtiosihteeri Virtanen.

Tällä Soini viittaa siihen, että hänen sijaan Suomea edusti Brysselissä tämän valtiosihteeri Samuli Virtanen. Virtasen lisäksi paikalla oli Suomesta EU-suurlähettiläs sekä virkamiehiä.

EU-maiden ulkoministerikokouksessa keskusteltiin poikkeuksellisista aiheista, kuten viime viikkoisesta yli 80 ihmisuhria vaatineesta iskusta Nizzassa, Turkin sotilasvallankaappauksen yrityksestä ja Britannian EU-erosta brexitistä, sekä kaikkien näiden seurauksista.

Soinin blogikirjoituksesta kirjoitti ensimmäisenä Iltalehti.