Kuntotutkimus suosittaa useita korjauksia Tehtaanmäen koululle

Kuntotutkimuksen mukaan esimerkiksi koulun julkisivu kaipaisi ehostusta. Myös liikuntasalin lattiarakenteet pitäisi tutkia vielä tarkemmin. Kokonaisuutena Tehtaanmäen talotekniikka on kuitenkin hyvässä kunnossa.

rakennustarkastus
Tehtaamäen koulua on ehdotettu lakkautettavaksi elokuusta 2015 alkaen
Tehtaamäen koulua on ehdotettu lakkautettavaksi elokuusta 2015 alkaen.Valtteri Kykkänen / Yle

Vastikään valmistunut kuntotutkimus suosittaa useita korjaustoimia Tehtaanmäen koululle Kouvolassa. Inspecta -yhtiön tekemässä selvityksessä kiinnitetään huomiota muun muassa rakennuksen julkisivuun, jonka rappaukset ja tiilet ovat lohkeilleet. Rakennuksen puisia ovia ja ikkunoita kuvaillaan huonokuntoisiksi.

Koulun maanvastaisissa ulkoseinissä havaittiin kosteusvaurioita ja ne vaativat korjausta. Lisäksi tutkimus suosittaa laajemman kuntotutkimuksen tekemistä liikuntasalin lattiarakenteista mahdollisen lattiasienen uusimisen takia. Tarvittaessa lattiarakenteita pitäisi uusia.

Ilmanvaihtojärjestelmä vaatii puolestaan puhdistamista ja säätämistä. Kiireisin korjattava asia on kaiteiden lisääminen hätäpoistumistien portaisiin.

Talotekniikka kokonaisuutena hyvä

Kokonaisuutena koulun talotekniikan arvioidaan kuitenkin olevan hyvässä kunnossa. Myös vesikaton kunto on pääosin hyvä.

Vuonna 1940 valmistunut Tehtaanmäen koulu on Alvar Aallon suunnittelema. Tehtaanmäki oli lakkautettavien koulujen listalla, mutta Kouvolan kaupunginhallitus torppasi esityksen toukokuun lopussa.

Anjalankosken lukion sisäilma kunnossa

Tehtaanmäen lisäksi kaupungille on luovutettu tuore tutkimus myös Anjalankosken entisen lukion sisäilmasta. Tutkimus tehtiin, koska Anjalan koulun oppilaiden on määrä siirtyä sinne ensi syksynä. Tutkimuksen mukaan kaikki otetut näytteet olivat puhtaita.

Lukion kellaritiloissa havaittiin polttoöljyvuoto, jonka vuoksi kellarissa oleskelua pitäisi välttää. Lisäksi rakennuksen ilmanvaihto vaatii vielä säätämistä. Anjalan koulun väki tarvitsee uudet tilat koulun sisäilmaongelmien vuoksi. Anjalankosken lukio on ollut poissa käytöstä kaksi vuotta.