Hyppää sisältöön

Vanhempi, pelijäkätys sikseen! Kännykkäpelin kalkattaessa vanhemmalta kaivataan uteliaan tukevaa asennetta

Lapsi vaeltaa pitkin pihaa kännykänruutua tuijottaen ja ilahtuu kiljahdellen, kun saa napsittua taskuhirviöitä joukkoihinsa. Aikuinen kasvattaja saattaa taivastella, että eihän tässä Pokémon Go -pelissä ole mitään järkeä! Vaan kylläpä on, sanoo mediakasvattaja Tommi Tossavainen. Lapsen intoa ei ainakaan saa lytätä.

Kuva: Terri Niemi / Yle

Uusi Pokémon Go -pelisovellus on viime päivinä muuttanut monen perheen arkielämää, kun peli-innostus on suurimmillaan. Mediakasvattaja Tommi Tossavainen varoittaa vanhempia lyttäämästä lapsen innostusta uuteen pelisovellukseen.

Pelaamiseen pitäisi suhtautua samalla tavalla kuin mihin tahansa asiaan, josta lapsi on kiinnostunut. Uteliaan tukevasti.

Tommi Tossavainen

– Pelaamiseen pitäisi suhtautua samalla tavalla kuin mihin tahansa asiaan, josta lapsi on kiinnostunut. Uteliaan tukevasti.

Pelistä tietämättömän vanhemmankin kannattaa perehtyä lapsen kiinnostuksenkohteeseen ja pohtia, miten tätä innostusta voisi hyödyntää myös muualla lapsen elämässä. Esimerkiksi liikkumista on näppärä motivoida pelin avulla.

Peli luo yhteenkuuluvuutta

Lasten keskinäisessä kulttuurissa Pokémon Gon kaltainen peli on merkittävä yhteinen keskustelunaihe, jossa lapsen on oltava mukana niin halutessaan.

– On tärkeää, että kuuluu joukkoon ja pystyy osoittamaan kavereille, että olen tässä pelissä hyvä, Tommi Tossavainen toteaa.

Toki on niitäkin edelläkävijävanhempia, jotka pelaavat peliä myös itse. Se ei ole mitenkään tavatonta, sillä Suomessa pelaajien keski-ikä on Tossavaisen mukaan lähes 40 vuotta ja juuri Pokémon Go on liikuttanut harvinaisen paljon eri-ikäisiä pelaajia.

.
.