Pesispelistä tuli täysi farssi – kuuluttaja haukkui pelaajan lyttyyn: "Kun vanhemmat ovat serkuksia, minkä sille voi"

Haminan Palloilijoiden huoltaja ja kuuluttaja provosoivat vastustajaa Ykköspesiksen ottelussa siinä määrin, että vastustajan leirissä pinna katkesi täydellisesti. Yksi pelaaja ajettiin kentältä, kun hän näytti kuuluttajalle keskisormea.

urheilu
Maila ja pallo
YLE

Pesispiireissä on kohistu viime päivät Haminan Palloilijoiden kuuluttajan ja huoltajan edesottamuksista ottelussa Imatran Pallo-Veikkoja vastaan viime sunnuntaina.

Tapahtumat saivat alkunsa ensimmäisen jakson lopussa, kun Imatran pelaaja paloi syöksyessään kotipesään sillä seurauksella, että kotijoukkue HP voitti jakson. HP:n huoltaja Joni Lappeteläinen ryhtyi provosoimaan tilanteesta vastustajan pelaajaa Pasi Kokkosta, mistä innostui myös kotijoukkueen kuuluttaja.

– Kokkonen on kuumana, Kokkonen, stand up -koomikko. On sen verran lämmin mies että kyllähän suu lätisee, kuuluttajana toiminut Robert Schürmann sanoi.

Lisää kierroksia kuuluttaja otti Imatran viime kauden pelinjohtajasta Petri "Puli" Pulliaisesta, jonka johdolla IPV voitti HP:n elokuussa 2015.

– Laitetaan Kokkoselle vähän jäitä hattuun. On miehellä sen verran lämpöä, että taitaa olla Pulliaisen Pulillle sukua. Kun vanhemmat ovat serkuksia, niin minkäs sille voi.

Kokkonen, stand up -koomikko. On sen verran lämmin mies että kyllähän suu lätisee.

Robert Schürman

Kentältä ajo ja kaksi keltaista korttia

Provosoinnin kohteena ollut pelaaja ei tilanteesta välittänyt, mutta Imatran toinen pelaaja Juuso Lattu näytti kuuluttajalle keskisormea. Hänet ajettiin ulos pelistä.

HP:n huoltaja sai tilanteesta keltaisen kortin, joka osoitettiin pelinjohtajalle Vesa Toikalle. Myös Imatran pelinjohtaja Petri Tuuva sai keltaisen kortin.

Imatran Pallo-Veikkojen riveissä tyrmistyttiin vastustajan edesottamuksista. Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kuultiin tulikivenkatkuista tekstiä.

– Vastustaja provosoi, kuuluttaja provosoi, ja meille tulee rangaistus. Ihan käsittämätöntä. Todella törkeää käytöstä kuuluttajalta, sanoi Imatran pelinjohtaja Petri Tuuva.

Kuriton kieli tuonut jo yhdet sakot HP:lle

Saman kuuluttajan jutut puhuttivat pesispiirejä myös vuonna 2014. Tuolloin Haminan Palloilijoille langetettiin vastaavasta tapauksesta 300 euron sakkorangaistus. Seuraa on myös huomautettu jo aiemmin kuulutusten sisällöstä.

Näköjään kuulutuksiin ei ole pystytty puuttumaan vaan hän saa v***uilla niin paljon kuin jaksaa.

Petri Tuuva

– Näköjään siihen ei ole pystytty puuttumaan vaan hän saa v***uilla niin paljon kuin jaksaa, Tuuva ihmetteli.

HP–IPV-ottelun toimitsijat joutuivat Pesäpalloliiton kurinpitomenettelyyn, joka on vielä kesken. Päätöstä odotetaan keskiviikon aikana.

Pelitapahtumat tallentuivat myös videolle (siirryt toiseen palveluun). Kiistanalainen tilanne alkaa kohdasta 1:12:00.

Pelin voitti Haminan Palloilijat lukemin 1-0.