Kalotin vahvinta ja kovakuntoisinta etsitään viikonloppuna Torniossa

Kalotin Vahvin -kilpailu järjestetään lauantaina Tornion Torandassa. Tänä vuonna tapahtumassa etsitään myös kovakuntoisinta miestä ja naista.

urheilutapahtumat
Kalotin Vahvin-kisa.
Ilari Tihula

Torandassa mitellään lauantaina Kalotin Vahvimman tittelistä. Kalotin Vahvin -kilpailussa karsitaan samalla Strongman Champions League:n (SCL:n) alaisiin MM-kisoihin, jotka pidetään syyskuussa Kokkolassa. Lisäksi Kalotin Vahvin on yksi Wahwin Woimamies Cupin osakilpailu.

Lauantaina uutena kisamuotona selviää myös, kuka on kovakuntoisin mies ja nainen. Kovakuntoisin mies ja nainen -kilpailu järjestetään cross training -tyyliin. Kilpailu vaatii kuntoa, taitoa, voimaa ja ennen kaikkea maitohapon sietokykyä.

Tapahtuman tiedotteessa kerrotaan, että kilpailuun osallistuminen on ilmaista ja vapaata kaikille, jotka eivät ole minkään lajiliiton kilpailukiellossa. Järjestäjät lupaavat palkita molempien sarjojen voittajat tuntuvilla palkinnoilla. Punnitus järjestetään perjantaina ja lauantaina.

Kalotin Vahvin sekä Kovakuntoisin mies ja nainen -kilpailut ratkotaan Torandassa lauantaina kello 14-18. Alueelle on vapaa pääsy.

Kisat järjestää Tornion Voimannosto Team -94 ja liikuntakeskus HyväFiilis.