Kolme ranskalaista sotilasta kuollut Libyassa tiedustelutehtävissä

Presidentti François Hollanden mukaan sotilaat kuolivat helikopterionnettomuudessa. Libyalaiset viranomaiset ovat kertoneet islamistitaistelijoiden ampuneen helikopterin alas Benghazin lähellä sunnuntaina.

Ulkomaat
Kuvan keskiosassa on voimakas tulipalo. Liekit nousevat korkealle tulipallona ja savua leviää mustana kuvan oikeaan reunaan. Tiellä on ambulanssi ja autoja. Taustalla näkyy Benghazin kaupunkia.
Khalifa Haftarin joukot ovat taistelleet Benghazissa islamistien aseellisia ryhmiä vastaan. Maher Alawami / EPA

Kolme ranskalaissotilasta on kuollut palveluksessa Libyassa, presidentti François Hollande sanoi keskiviikkona. Hänen mukaansa tiedustelutehtävissä olleet sotilaat kuolivat helikopterionnettomuudessa.

Libyalaiset viranomaiset ovat kertoneet, että islamistitaistelijat ampuivat helikopterin alas Benghazin lähellä sunnuntaina. Tuolloin kaikkien uhrien sanottiin olevan libyalaisia.

Ranska vahvistaa nyt ensi kertaa, että Libyaan on lähetetty ranskalaisia erikoisjoukkoja. Aiemmin on kerrottu, että Ranska tekee tiedustelulentoja Libyan yllä.

Libya ajautui sekasortoiseen tilaan sen jälkeen, kun maata pitkään hallinnut diktaattori Muammar Gaddafi kaadettiin vuonna 2011. Länsimaat tukevat YK:n tuella perustettua Tripolin yhtenäisyyshallitusta. Libyassa toimii kuitenkin yhä useita aseellisia ryhmittymiä, ja äärijärjestö Isisillä on siellä merkittävä määrä taistelijoita.

Lähteet: Reuters, AFP, AP