1. yle.fi
  2. Uutiset

Useita vaateliikkeitä lopettaa Kuopion keskustassa

Vaateliikkeet kilpailevat tiukasti asiakkaista Kuopion keskustassa. Kaupungin eteläpuolella toimiva kauppakeskus Matkus on nykyisessä markkinatilanteessa tiukka haastaja keskustan vaateliikkeille. Osa liikkeistä vetäytyy vapaaehtoisesti Kuopion torin ympäristöstä.

Kuopio
Kauppakeskus Aapelin aula.
YLE / Antti Karhunen

Vaateliikkeiden tarjonta Kuopion keskustassa uudistuu. Lähikuukausina useat vaateliikkeet lopettavat toimintansa keskustassa.

Kauppakeskus Aapelissa KappAhl, VeroModa ja Jack&Jones lopettavat ja jatkossa kyseiset liikkeet keskittävät toimintansa Kuopiossa Matkuksen kauppakeskukseen.

KappAhlin aluepäällikkö Samu Sinisalon mukaan yhtiö haluaa nyt keskittyä Kuopiossa Matkukseen. Osa työntekijöistä jää muutoksen takia jatkossa ilman töitä.

Luhta Outlet lopettaa liikkeen kauppakeskus Minnassa syyskuussa. Yhtiön mukaan liikepaikka ei ollut riittävän vetävä. Myymälä ehti toimia Kuopiossa runsaan vuoden.

Muutoksia on tulossa myös torin vieressä kauppakeskus Sektorissa. Naisten vaatteisiin keskittynyt Aleksi 13 jää historiaan Kuopiossa, kun liike suljetaan syksyllä.

Uusia tuulia Kuopion vaatemarkkinoille tuo syksyllä Aapeliin avattava Luhta Brand Store. Se keskittyy casual- ja sportswear-henkiseen pukeutumiseen.

L-Fashion Group Oy:n divisioonajohtaja Juha Ahtinen sanoo, että yhtiö keskittyy Kuopiossa toistaiseksi tähän uuteen liikekuvioon Aapeliin. Ahtisen mukaan ei ole poissuljettua, että yhtiöllä olisi tulevaisuudessa Kuopiossa myös jotain muuta.

Kauppakeskus Aapelin kiinteistöpäällikkö Aleksi Kettunen arvioi vuosia kestäneen, mutta nyt jo päättyneen toriremontin vaikuttaneen ihmisten liikkumiseen Kuopion keskustassa. Liiketilojen vuokramarkkinoilla on jatkuvaa liikettä ja esimerkiksi Aapelissa on tällä hetkellä tyhjillään kaksi pientä liiketilaa.

– Vie aikaa, että ihmiset löytävät takaisin keskustaan. Tuleva matkakeskus ja kongressihotelli virkistävät keskustaa, mutta kyllä Kuopion keskusta vaatii piristystä, toteaa Aleksi Kettunen.

Lue seuraavaksi