Kalevan kisojen ennakkolipunmyynti sujunut tavallista paremmin

Oulussa järjestettävien Kalevan kisojen lipunmyynti sujui ennakkoon tavallista sutjakammin. Lippuja oli myyty torstaihin mennessä jo noin kolmannes, kun normaalisti Suomen yleisurheilun päätapahtumaan on myyty ennakkolippuja vain viitisentoista prosenttia.

Kotimaa
Kalevan kisojen valmistelut ovat vauhdissa Oulun Raatissa 20.7.2016.
Risto Degerman / Yle

Oulun Raatin stadion on valmistautunut kovalla tohinalla viikonloppuna koittaviin Suomen yleisurheilun SM-kisoihin. Monen vuoden jälkeen Oulussa järjestettävät Kalevan kisat olivat houkutelleet runsaasti lipunostajia jo ennakkoon.

– Olemme satsanneet aika paljon markkinointiin, ja se sitten näkyy myös lipun myynnissä, kertoo Kalevan kisojen pääsihteeri Petri Heikkinen.

Kaikkien eniten kisayleisöä on kiinnostanut kisojen päätöspäivä. Sunnuntain lippujen myyntiä on kirittänyt se, että sunnuntain kisassa kilpaillaan käytännössä myös Rion olympialaisten keihäänheiton paikoista.

Kisat käynnistyvät torstaina

Kisojen ensimmäisenä lajina on 20 kilometrin kävely, joka käytiin jo torstai-iltana. Kenttälajit alkavat perjantaina kymmeneltä naisten seitsenottelun sadan metrin aidoilla.

Yleisurheilun Suomen mestaruuksista on kilpailtu Kalevan kisoissa vuodesta 1907 lähtien. Sota vuonna 1941 kisat jäivät väliin. Oulussa Kalevan kisat on järjestetty viimeksi vuonna 1998. Kisajärjestelyistä vastaa Oulun Pyrintö. Ensi vuonna kisat järjestetään Seinäjoella.