Aamu-tv pistäytyi tv-sarjan kuvauksissa – "Huumoria tehdessä pitää olla hyvä ilmapiiri"

Yle kuvaa Helsingin Torpparinmäellä Luottomies- nimistä komediasarjaa, jonka kuvauksiin aamu-tv pääsi kurkistamaan torstaina. Sarja kertoo kahdesta naapuruksesta, joita näyttelevät Antti Luusuaniemi ja Kari Ketonen. Sarjan ohjaa Lauri Nurkse.

Aamu-tv
Luottomies-kuvaukset
Yle

Helsingin Torpparinmäessä aamu alkoi torstaina työn touhussa, kun televisiosarjan kuvauspaikkaa pystytettiin tohinalla. Luottomies- sarjan ohjaamisesta vastaa Lauri Nurkse ja sarja kertoo kahden naapuruksen toilailuista.

– Molemmilta päähenkilöiltä puuttuu tilannetaju ja he ovat hyvin ehdottomia omissa mielipiteissään. Tästä seuraa lukuisia kiusallisia tilanteita ja mustaa huumoria, sanoo Nurkse.

luottomies-sarjan kuvausta Helsingin Torpparinmäestä
Katso ohjaaja Lauri Nurksen koko haastattelu. Mies kertoo jättävänsä tilaa näyttelijöiden improvisaatiolle.

Torstaina sarjasta kuvattiin bile-jaksoa, jossa päähenkilöt Juha "Juhis" Koski (Kari Ketonen) ja Tommi "Mäksy" Mäkinen-Renwall (Antti Luusuaniemi) ovat päätyneet bileisiin, jotka eivät ole sellaiset juhlat kuin olivat kuvitelleet.

Ketonen ja Luusuaniemi ovat toimineet myös sarjan käsikirjoittajina yhdessä Nurksen kanssa.

– En ole kauheasti käsikirjoittanut aikaisemmin, mutta tämä on ollut tosi kiva kokemus. Meillä on yhteensä kahdeksan jaksoa ja ne on sitten jaettu kimpassa, että kuka kirjoittaa minkäkin jakson, sanoo Luusuaniemi.

äänitarkkailijat luottomies-sarjan kuvauksista Helsingin Torpparinmäestä
Kari Ketonen ja Antti Luusuaniemi ovat kokeneita näyttelijöitä. Ylen Luottomies-sarjan yhteydessä he pääsevät näyttämään myös käsikirjoittajan kykyjään. Katso miesten koko haastattelu videolta.

Nurksen mukaan varsinkin huumoria tehdessä työryhmällä pitää olla luottamuksellinen ja hyvä ilmapiiri, jotta kaikki uskaltavat heittäytyä.

– Meille on muodostunut sellainen työmetodi, että kundit osavat repliikit, mutta he eivät ole opetelleet niitä liian tarkkaan. Me kaikki tiedetään, mitä kohtauksessa tapahtuu ja sitten annetaan vain pallon vieriä, sanoo Nurkse.

Luottomies -sarja tullaan näkemään Yle Areenassa marraskuussa.

– Monella ei ole kotona enää perinteistä televisiota ollenkaan, niin on aivan mahtavaa, että päästään tekemään kotimaista draamaa myös verkkokatsojille, sanoo tuottaja Satu Kurvinen.

monitori Luottomies-sarjan kuvauksista Helsingin Torpparinmäestä
Satu Kurvinen kertoo, mitä kaikkea tuottaja teke tv-sarjan tuotannosta. Kurvisen koko haastattelu yllä olevalla videolla.