Kokkolan kaupunginhallitus vaakalaudalla – sisäistä luottamusta puntaroidaan ylimääräisessä kokouksessa

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Veikko Laitilan lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, että sisäistä luottamusta on varjostanut jo pitkään jäsenen Marlén Timosen (r.) toimintatavat. Tekstin takana ovat kaikki kaupunginhallituksen jäsenet Timonen poisluettuna.

Marlén Timonen
Kokkolan vaakuna kaupungintalon seinässä
Kalle Niskala / Yle

Asiasta tiedottavien kaupunginhallituksen jäsenten mukaan Marlén Timonen on rikkonut toistuvasti yhteisiä pelisääntöjä. Lisäksi hänellä on ollut tapana arvostella epäasiallisesti viranhaltijoiden ammattitaitoa ja osaamista sekä arvioida hyvin epäkunnioittavasti kaupunginhallituksen muiden jäsenten kykyä toimia hallituksessa.

Kesäkuussa Timosen sanotaan lähettäneen loukkaavan sähköpostikirjeen muutamalle viranhaltijalle ja luottamushenkilölle.

– Kirjeessään Timonen, kaupunginhallituksen keskenään sopimien pelisääntöjen vastaisesti muun muassa arvosteli ja nimitteli rankasti hallituksen varajäsentä. Varajäsen on osallistunut muutamaan kokoukseen kevään aikana, tiedotteessa kerrotaan.

Hallitus on käynyt pelisäännöistä useita palautekeskusteluja, mutta ne eivät ole johtaneet myönteiseen tulokseen.

Toimintakykyä arvioidaan elokuussa

Kesäkuun aikana kaupunginhallitus keskusteli sisäisestä luottamuksesta kahdessa eri kokouksessa. Viimeisessä kokouksessa sovittiin yksimielisesti, että kaupunginhallituksen kykyä toimia jatkossa on syytä vakavasti arvioida.

Kaupunginhallitus arvioi toimintakykyään ja sisäistä luottamusta 1. elokuuta pidettävässä ylimääräisessä kokouksessaan. Tästä päätettiin 20. kesäkuuta olleessa kokouksessa, johon Marlén Timonen ei osallistunut.

Arviointiin päädyttiin juuri henkilöarvostelujen vuoksi, ei tehtyjen päätösten tai asioista esitettyjen mielipiteiden takia.

– Päätöksiä tehtäessä keskinäinen luottamus mielipide-eroista huolimatta on ensiarvoisen tärkeää, Timosta arvostelevat kaupunginhallituksen jäsenet linjaavat.

Kaupunginhallitus tiedottaa asiasta lisää 1. elokuuta pidettävän kokouksen jälkeen.

RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Mats Brandt pitää tilannetta ikävänä. Valtuustoryhmä ottaa asiaan kantaa vasta kuultuaan, mitä elokuun alun kokouksessa on päätetty.

Torstaina puolenpäivän jälkeen tavoitettu Marlén Timonen ei halunnut vielä kommentoida asiaa.

Juttua päivitetty klo 12.55 ja 13.43.