Kaupunki osti Pokémoneja ja pyysi nuoret pelaamaan – hahmoja pyydystetään urakalla Helsingin keskustassa (video)

Helsingin Kampissa on tänään metsästetty joukolla Pokémoneja Nuorisoasiainkeskuksen tapahtumassa. Yle piipahti paikalla torstai-iltapäivällä.

Kotimaa
Uutisvideot: Pokémoneja pyydystettiin urakalla Helsingin Narinkkatorilla
Uutisvideot: Pokémoneja pyydystettiin urakalla Helsingin Narinkkatorilla

Helsingin Nuorisoasiainkeskus tarttui valtavan innostuksen saaneeseen Pokémon Go -peliin omalla tavallaan. Se osti pelissä kerättäviä hahmoja Helsingin keskustan Narinkkatorille ja kutsui nuoret paikalle.

– Me tavoitetaan ainakin parituhatta nuorta tänään. Tämä on mielettömän hieno juttu, Nuorisoasiainkeskuksen kehittämisosaston osastopäällikkö Hannu-Pekka Polttila sanoo.

Mobiilipelin houkuttelemina torilla on vieraillut torstain aikana kymmenien pelaajien joukkioita, jotka ovat hetken pelaamisen jälkeen jatkaneet matkaansa muualle kaupunkiin. Osa varmasti jatkamaan pelaamista toisessa paikassa.

– Mulle tämä on lisä tavalliseen elämään, kun kävelen paljon ulkona koirien kanssa. Se on käynyt vähän tylsäksi, kun on seitsemän vuotta rymynnyt. Tämä tuo vähän lisää sisältöä siihen, yksi pelaajista sanoo, kun häneltä kysytään, mikä Pokémon-pelissä kiinnostaa.

Helsingin Nuorisoasiainkeskus järjestää nuorille 21. heinäkuuta – 22. heinäkuuta klo 14-20 tapahtuman, jossa Pokémoneja metsästetään joukolla.