1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kennelliitto: Koirien ei tarvitsekaan päästä kaikkialle – mitä mieltä sinä olet? Osallistu keskusteluun!

Pientä kääpiökoiraa kohdellaan lain silmissä samoin kuin suurtakin, eikä yleiselle uimarannalle tai torille ei koiralla ole asiaa. Nykyään koiralla on sen sijaan lupa tulla esimerkiksi kirjastoon tai kauppakeskukseen. Mitä mieltä sinä olet, pitäisikö koirien päästä myös toreille ja tapahtumiin omistajansa kanssa?

Kuva: Meeri Niinistö / Yle

Suomessa koirakuria on höllennetty vastaamaan enemmän Keski-Eurooppalaista tyyliä. Koiran saa ottaa nykyään mukaansa ravintolaan, kirjastoon tai ostoskeskukseen. Järjestyslailla kuitenkin kielletään edelleen koirien pito yleisillä uimaranoilla ja lasten leikkipaikoilla. Samainen laki jättää koirat myös torien ulkopuolelle.

Miia Lahti Kennelliitosta ei pidä ongelmana sitä, että koiria ei päästetä kaikkialle. Hänen mukaansa Suomi on nyt jo täynnä paikkoja, jonne koiran kanssa saa mennä.

– Uimarantojen ja torien kaltaisten alueiden koirakiellolle on hyvät perusteet.

Sen lisäksi, että ihmisillä voi olla voimakkaitakin allergioita tai pelkoja koiria kohtaan, ei koirankaan ole hyvä olla markkinahumun keskellä.

– Koiran näkökulmasta katsottuna toreilla on paljon hajuja ja ärsykkeitä, se on levoton paikka, sanoo Lahti.

Mitä mieltä sinä olet, saako käytöstavat omaava koira kulkea omistajansa mukana myös kesäisellä torilla? Tai voiko pienen koiran ottaa mukaan yleiselle uimarannalle? Entä perheen suuri ja lempeä koira, voiko se tulla mukaan lasten leikkipaikalle siksi aikaa, kun perheen lapset leikkivät?

Ota osaa keskusteluun!