1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Partioleiri Roihu alkoi jo: Saamatta 100 000 euron edestä osallistumismaksuja

Suomen suurin nuorisotapahtuma eli Roihu-partioleiri Evolla kaipaa maksamattomia leirimaksuja. Muutama viikko sitten saamatta oli vielä noin 100 000 euron edestä maksuja. Leirin johtajan Heikki Otsolammen mukaan maksamattomiin laskuihin ovat osasyyllisiä leirin järjestäjät itse.

Kuva: Heidi Kononen / Yle

Hämeenlinnan Evolla käynnistynyt partion suurleiri Roihu on alkanut. Vaikka leiri on jo alkanut ja teltat pystytetty, on silti osa leirimaksuista edelleen rästissä. Lukuisista muistutuksista huolimatta maksamattomia laskuja oli pari viikkoa sitten saamatta vielä 100 000 euron edestä.

Leirin johtaja Heikki Otsolampi sanoo, osasyy maksamattomiin leirimaksuihin löytyy ilmoittautumistavasta.

– Partioleirillä ensin ilmoittaudutaan, jonka pohjalta lähetetään laskut. Olemme joutuneet muistuttelemaan että, hei maksakaapa laskut. Vika on silti enemmän meissä kuin muissa. Olemme ottaneet käyttöön uuden laskutustavan, eikä se ole ehkä sitten tavoittanut kaikkia toivotulla tavalla.

Ketään ei kuitenkaan ajeta pois leiriltä, vaikka lasku olisikin maksamatta.

Useita muistutuksia

Roihu-leirin osallistusmismaksusta on muistutettu vuoden mittaan useissa eri kanavissa, kirjeissä ja sähköposteissa.

Leirin johtaja Heikki Otsolampi ei kuitenkaan usko, että kyse olisi tahallisuudesta. Hän silti myöntää, että aina sekin mahdollisuus on kuitenkin olemassa.

– Uskon silti että isossa osassa kysymys on puhtaasta vahingosta.

Roihu-partioleirin järjestäjät eivät pyri tekemään voittoa, ja siksi vielä saamatta jääneet osallistumismaksut harmittavat. Puuttuvaa summaa paikataan myymällä oheistuotteita paikan päällä.

– Pyrimme nollatulokseen, ja sen takia pienikin lovi harmittaa.

Koko viikon leirimaksuun sisältyy leiritoiminta ruokineen. Roihulle ilmoittautumismaksu on määräytynyt osallistujien mukaan. Mitä enemmän osallistujia, sen pienemmät ovat myös kiinteät kulut. Myös miltei tuhat leiriläistä on mukana erilaisten stipendirahastojen avustamina. Roihun leirimaksu onkin lopulta ollut 225 euroa.

– Partio on tosi halpa harrastus kun vertaa moneen muuhun harrastukseen. Tähän leirimaksuun sisältyy myös ruoka ja majoitus koko viikon ajalta.

Roihun leirimaksusta puolet menee ruokaan. Toinen puoli menee erilaisiin ohjelmiin ja infrastruktuuriin. Leirillä on kaikkiaan 17 000 ihmistä, heistä 3000 on vapaaehtoista.

Korjattu 24.7. klo 14.06: Leirimaksu on 225 euroa eikä 200 euroa, kuten jutussa alun perin luki.