1. yle.fi
  2. Uutiset

"Joku on lopettanut kiusaamisen nähtyään leffani" – tubettajan uutta trilleriä odotetaan malttamattomina

Elokuvia tekevä Katja "Marakatti" Reponen teki viime syksynä yli puoli miljoonaa kertaa katsotun lyhytelokuvan. Nyt seuraajat odottavat, millainen uusi trilleri on ja "milloin se tulee tubeen".

Kotimaan uutiset
Katja Reponen
Pyry Sarkiola / Yle

Tuleeko video tubeen? Milloin tulee tubeen? Pliis, laita tubeen! Asun liian kaukana, tuleeko tubeen?

Tämän suuntaisia ovat kymmenet kommentit Marakatin YouTube-videon kommenttikentässä.

Lappeenrantalainen tubettaja Katja "Marakatti" Reponen vastaa 51 000 seuraajalleen salamyhkäisesti uudella videolla. Nelisen vuotta lyhytelokuvia YouTubeen tehneen Reposen tuleva elokuva saa seuraajat malttamattomiksi.

Reponen ei vielä luvannut elokuvan tulevan nettiin.

Kiusaamiselokuva koskettanut monia

21-vuotiaan Marakatin YouTube-kanava tuli tunnetuksi viime syksynä, kun indie-lyhytelokuva Kiusattu (siirryt toiseen palveluun) julkaistiin. Elokuvaa suositeltiin netissä suositun Justimus-ryhmän videon vieressä ja elokuva lähti leviämään kulovalkean tavoin.

Kiusaamisesta kertovaa elokuvaa on katsottu kouluissa opetusmateriaalina. Kaikkiaan sitä on katsottu YouTubessa yli 500 000 kertaa.

– Tosi paljon tulee palautetta ihmisiltä, joita on kiusattu. Ja joku on jopa sanonut lopettaneensa kiusaamisen, kun on nähnyt leffani. Juuri sitä varten tein sen elokuva, Reponen kertoo.

Joku on jopa sanonut lopettaneensa kiusaamisen, kun on nähnyt leffani.

Muutenkin ohjaaja tahtoisi elokuvillaan aina opettaa jotain.

Haastattelun aikana muutama ihminen tunnistaa Marakatin, ja yksi pikkupoika pääsee yhteiskuvan.

Trilleri saa ulkoilmaensi-illan

Kiusatun suursuosion myötä Reponen halusi julkistaa uuden elokuvansa näyttävästi. Tunnin mittainen kidnappaustrilleri Äkkilähtö saa ensinäytöksensä ulkoilmassa Lappeenrannan hiekkalinnalla lauantaina. Jos kysyntää riittää, näytöksiä pidetään lisää.

– Halusin jotain erilaista ja hiekkalinnalla on tunnelmaa, Reponen sanoo.

Marakatti-kanavalla on julkaistu kymmenisen lyhytelokuvaa neljän vuoden aikana. Reponen ohjaa, käsikirjoittaa, näyttelee ja leikkaa itse elokuvansa.

Elokuvia tehdään kavereiden kanssa talkootöinä, mutta Reponen on halunnut jatkuvasti kehittää tekemisen laatua. Äkkilähdössä Reponen hioi käsikirjoitusta sekä panosti äänittämiseen.

Vielä jonain päivänä ammattilaiseksi

Reposesta tulee jonain päivänä ammattilaiselokuvaohjaaja. Toistaiseksi hän ei vielä ole päässyt elokuva-alan kouluihin. Hän tuntee, että ihmiset uskovat häneen.

– Lukiossa ensimmäisinä vuosina opo oli, että kannattaako noin suureen pyrkiä. Mutta loppuvaiheessa hänkin kannusti hakemaan [elokuvakouluihin].

– Kyllä mie Helsinkiin jossain vaiheessa menen.

Lue seuraavaksi