Yhdysvalloissa jännittynyttä: Poliisi ampui autistia opastanutta mustaa terapeuttia

Ilmapiiri Yhdysvalloissa on edelleen jännittynyt viime viikkojen poliisikuolemien ja poliisien ampumien ihmisten kuolemaan johtaneiden välikohtausten vuoksi. Miamissa poliisi haavoitti aseetonta autistin opasterapeuttia.

Ulkomaat
Poliisirakennus
Reuters

Tapahtumat Miamissa tallentuivat osittain kännykkävideolle ja näyttävät mustan miehen makaamassa maassa poliisien ympäröimänä. Sosiaalityöntekijä Charles Kinsey oli kaupungilla autistisen potilaansa kanssa. Kinsey kertoi kohottaneensa kätensä ylös ja kertoneensa toistuvasti olevansa aseeton. Tästä huolimatta poliisi ampui miestä jalkaan.

Poliisit sanovat saaneensa ilmoituksen aseistautuneesta, itsemurhalla uhkailleesta miehestä. Aseita ei kuitenkaan löytynyt tapahtumapaikalta. Terapeutti Kinseyn asiakkaalla oli mukanaan lelukuorma-auto.

Viranomaiset selvittävät aiempia ampumisvälikohtauksia. Viisi poliisia kuoli Dallasissa kaksi viikkoa sitten ja kolme lainvalvojaa ammuttiin Baton Rougessa Lousianassa sunnuntaina. Ennen näitä väkivallantekoja poliisi oli ampunut kaksi mustaa miestä kuoliaaksi.