1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsingin poliisi on tyytyväinen uusimpaan kulkupeliinsä

Helsingin poliisi on kokeillut partiointityössä kaksipyöräistä, sähkökäyttöistä segwaytä – ja pitää kokeilua onnistuneena.

Kotimaan uutiset
Poliisin uusi kulkupeli segway
Poliisi esitteli uusinta kulkupeliään toukokuussa 2016.

Poliisilla on tänä kesänä käytössään neljä kaksipyöräistä, sähkökäyttöistä segwayta, joita käytetään puistoissa ja muissa ihmisten suosimissa kokoontumispaikoissa sekä viikonloppujen massatapahtumissa.

Vanhemman konstaapelin Ben Sjöroosin mukaan kokeilun tulokset ovat olleet pääosin myönteisiä. Kokeilua on päätetty jatkaa niin kauan kuin sää sallii. Poliisin mukaan sähkökäyttöisellä kuljettimella on monia hyötyjä partiointityössä.

– Pyörällä liikkuessa näkee ja kuulee paljon paremmin kuin autosta käsin, sillä pääsee myös kulkemaan nopeammin kuin jalan.

Toistaiseksi ei ole tullut vastaan tilanteita, joissa segwaystä olisi ollut enemmän haittaa kuin hyötyä. Mutta esimerkiksi portaat voivat aiheuttaa ongelmia.

Sjöroosin mukaan useimmiat helsinkiläiset poliisit ovat pitäneet segwayllä työskentelystä. Myös kaupunkilaiset ovat suhtautuneet uudenlaiseen kulkutapaan myönteisesti.

– Ihmiset hymyilevät ja nauravat, mutta pitävät samalla hyvänä sitä, että poliisilla on käytössään uusia välineitä.

Kesän jälkeen kokeilun tulokset arvioidaan. Jos ne osoittautuvat riittävän hyviksi, poliisi saattaa hankkia lisää menopelejä. Tämän hankintapäätöksen tekee lopulta Poliisihallitus.

Kulkuneuvot on hankittu operatiiviseen käyttöön eikä niitä käytetä PR-tarkoituksessa, Helsingin polisii painottaa.

Tino Oksanen/ Yle, Svenska Huvudstadsregionen

Tästä voit lukea alkuperäisen artikkelin

Lue seuraavaksi