1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Terrorismi sai näyttelijä Michael Cainen muuttamaan nimensä

Kuuluisan miehen kasvot ja passissa ollut nimi eivät täsmänneet. Terrorimipelkojen lisäännyttyä se alkoi aiheuttaa haittaa lentokentillä.

Sir Michael Caine sai urastaan Euroopan elokuva-akatemian palkinnon Berliinissä Saksassa viime joulukuussa. Kuva: Clemens Bilan / EPA

Brittinäyttelijä Michael Caine on muuttanut oikean nimensä Maurice Micklewhiten myös virallisesti Michael Caineksi, jonka hän otti nuorena taitelijanimekseen. 

83-vuotias näyttelijä kertoo matkustamisen muuttuneen terrorismipelkojen vuoksi liian työlääksi, kun passissa oli eri nimi kuin millä hänet tunnistettiin.

Tuon tuosta kävi niin, että passi sai näyttelijän tunnistaneen turvallisuushenkilöstön hämmennyksiin, ja jonossa saattoi mennä sen jälkeen tunti, Caine kertoo The Sun (siirryt toiseen palveluun) -lehdessä.

Caine on aiemmin sanonut myös lopettaneensa romaanien kirjoittamisen terrorismin vuoksi. Hän on julkaissut kymmenkunta kirjaa.

– Minulla oli juoni, jossa terroristit lensivät päin pilvenpiirtäjää Lontoossa. Sitten kävikin niin. Järkytyin, ja jätin kirjoittamisen sikseen, Caine kertoi yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun):n haastattelussa pian Yhdysvaltain vuoden 2001 WTC-iskun jälkeen.