1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pelit

Pokémon-pelaajia ei häädetä Turun seudun hautausmailta, kunhan käytöstavat säilyvät

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä viestittää pelaajille, että hautausmaat ovat olemassa hiljentymistä varten. Pelaaminen on silti sallittua. Kirkoilla on jopa Pokémon Gymejä.

Kuva: Vesa-Matti Ruuska / Yle

Pokémon Go -kännykkäpelin pelaajat ovat tervetulleita Turun kirkkojen ympäristöihin ja hautausmaille. Seurakuntayhtymä korostaa lähettämässään tiedotteessa, että tilojen ja alueiden luonne pitää kuitenkin huomioida.

Hautausmailla tulee kunnioittaa hautarauhaa ja muistaa, että ne ovat olemassa hiljentymistä varten. Pyörät ja muut kulkuvälineet pitää jättää hautausmaan ulkopuolelle parkkiin.

Hautausmailla ei myöskään pidä lähteä metsästämään Pokémon-hahmoja nurmialueilta tai metsästä, vaan pelaajien tulisi pysytellä käytävillä.

Turun ja Kaarinan alueen kirkoista ainakin Tuomiokirkolla, Mikaelinkirkolla, Henrikinkirkolla ja Pyhän Katariinan kirkolla sekä Maarian pappilassa on Pokémon Gym, jossa pelaajat voivat taistella Pokémoneillaan toisiaan vastaan.

Tuomiokirkon kivijalassa sijaitsevassa Domcaféssa sekä Maarian kirkolla on lisäksi mahdollista ladata jahdissa tyhjentyneitä kännykän akkuja sekä levähtää hieman itsekin.