1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lastensairaalat

Uuden lastensairaalan seinät saavat jo väriä – rakennustyöt päivälleen aikataulussa

Kesälomakausi ei ole hidastanut uuden lastensairaalan rakennustöitä. Uusi lastensairaala nousee nykyisen lastenklinikan naapuriin. Tavoite on, että sairaala on valmis vuoteen 2017 mennessä.

lastensairaalat
Havainnekuva uudesta lastensairaalasta.
Havainnekuva uudesta lastensairaalasta Stenbäckinkadulta koilliseen päin katsottuna.Arkkitehtitoimisto Sarc

Uuden lastensairaalan rakennustyöt etenevät Helsingin Meilahdessa kesälomakaudesta huolimatta.

SRV Rakennus Oy:n vt. työmaapäällikkö Mikko Eskelinen kertoo, että sairaalan runkotyöt ovat päivälleen aikataulussa.

– Kesäloma-ajasta huolimatta olemme onnistuneet todella hyvin. Lomista huolimatta täällä on työskennellyt karvaa vaille 300 työntekijää päivittäin, Eskelinen kehaisee.

Kahdeksankerroksisen rakennuksen alemmissa kerroksissa on päästy jo maalaamaan seiniä väreihin sekä asentamaan sairaalalaitteiden kannakkeita. Osassa rakennustyömaata tehdään vesikattotöitä.

Stenbäckinkadun kaarevan lasiseinän runko laseineen on saatu asennettua melkein kokonaan. Läpiajorampin kattoa sekä seiniä eristetään parhaillaan.

Seuraava näyttävä vaihe sairaalan rakentamisessa alkaa runsaan kuukauden kuluttua. Silloin sairaalan julkisivua aletaan verhoilla.

– Koko rakennus tulee muuttumaan ulkoapäin täysin. Nythän rakennuksen ulkopinta on vielä betoninvärinen, Eskelinen sanoo.

Uusi lastensairaala nousee nykyisen lastenklinikan naapuriin. Tavoite on, että sairaala on valmis vuoteen 2017 mennessä. Sairaalan kustannusarvio on 175 miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi