"Vilkkaimpina päivinä on pitänyt pyytää asiakkaita odottamaan" – seikkailupuistot ovat lyöneet itsensä läpi

Aktiiviset perheet suuntaavat seikkailupuistoihin. Parhaina päivinä asiakkaita on jonoksi asti.

huvipuistot
Mona Backman opastaa seikkailupuistoon lähtijöitä.
Ulla Ylönen/Yle

Päivikki ja Tapio Sotikov painavat kypärät päähän ja sujauttavat turvavaljaat ylleen. Joensuulainen pariskunta tuli Lappeenrannan Rauhaan seikkailupuiston vuoksi.

Ennen radalle pääsyä heille selitetään lukkojen ja kiinnityslenkkien tarkoitus ja toiminta. Sotikovien rinnalla ohjeita kuuntelee savonlinnalainen perhe.

Pieni ryhmä seuraa silmä tarkkana, kun Mona Backman etenee tottuneesti harjoitusradan päästä päähän. Sitten on ensikertalaisten vuoro kiivetä lähtötasanteille.

Harjoitusradan jälkeen heidät opastetaan kunkin tasoa vastaavalle radalle.

Seikkailunhaluisia jonoksi asti

Seikkailupuistot ovat lyöneet itsensä läpi Etelä-Karjalassa. Kiipeily- ja vaijeriliukuradoilla varustetut seikkailupuistot ovat paitsi työporukoiden myös perheiden suosiossa.

– Pieni sade ei täällä metsän siimeksessä haittaa. Helteellä uimaranta on pahin kilpailijamme, mutta muuten asiakkaita riittää joka säällä, sanoo yrittäjä Sascha Kronenbach seikkailupuisto Atreenalinista.

Neljättä vuotta toimiva Atreenalin tekee tähän asti parasta tulostaan. Toukokuun kävijämäärä kasvoi edellisvuodesta 120 prosenttia. Heinäkuun alun koleat kelit verottivat asiakasmäärää, jota nyt kiritään kiinni sitäkin vahdikkaammin.

– Vilkkaimpina päivinä on pitänyt pyytää asiakkaita odottamaan. Meillä on 130 turvavaljaat, ja muutaman kerran ne ovat olleet kaikki yhtä aikaa käytössä, kertoo Kronenbach.

Lappeenrannassa hyvä flow

Lappeenrannan Myllysaaressa toimivan Flow Parkin suosio on myös noussut vuoden takaisesta. Ohjaajan mukaan kävijämäärä vaihtelee päivittäin 20:stä 40:een.

– Tänä vuonna on kyllä ollut vilkkaampaa kuin vuosi sitten, sanoo toista kesää Flow Parkissa työskentelevä Denis.