Vakava liikenneonnettomuus moottoritiellä Hämeenlinnassa – kaksi ihmistä kuollut

Poliisin tietojen mukaan kahdeksan henkilöauton ja kuorma-auton kolarissa kolmostiellä Hämeenlinnassa on menehtynyt kaksi ihmistä ja useita on loukkaantunut. Kolmostiellä toista kaistaa pääsee eteenpäin, mutta ramppi tieltä 10 pohjoisen suuntaan on suljettu.

Kotimaa
Helikopteri mottoritiellä kolariruuhkassa
Kati Turtola / Yle

Hämeenlinnassa poliisin tietojen mukaan kaksi ihmistä on menehtynyt ja useita on loukkaantunut liikenneonnettomuudessa.

Kuorma-auton ja kahdeksan henkilöauton onnettomuus tapahtui Hämeenlinnassa valtatiellä 3:lla, pohjoiseen menevällä kaistalla Virvelinrannan kohdalla perjantaina iltapäivällä.

Onnettomuuden vuoksi moottoritie kymppitien kohdalla oli poikki perjantaina. Tie saatiin avattua kokonaan liikenteelle iltayhdeksän jälkeen.

Tapahtumapaikalla oli poliisin ja ambulanssien lisäksi useita pelastusajoneuvoja sekä kaksi lääkärihelikopteria. Onnettomuuspaikalle tuli heti tutkijalautakunnan jäsen selvittämään onnettomuutta.

Onnettomuus tapahtui Hämeenlinnassa valtatie 10 liittymän ja moottoritietunnelin välisellä osuudella. Moottoritiellä korjataan parhaillaan kahta alikulkusiltaa. Juuri ennen siltatyömaata nopeusrajoitukset muuttuvat siltatyömaan takia, ja kaista kapenee siltatyömaan kohdalla. Onnettomuus tapahtui juuri ennen siltatyömaata.

Onnettomuus ruuhkautti myös moottoritien liittymäliikennettä Hämeenlinnan eteläpuolella.

Poliisi tiedottaa tapahtuneesta myöhemmin lisää.