Senaattori Tim Kainesta Clintonin varapresidenttiehdokas

Clinton ilmoitti valinnastaan twitterissä. Hän on parhaillaan kahden päivän kampanjakiertueella Floridassa ennen kuin keskittyy täysillä ensi viikolla Philadelphiassa alkavaan puoluekokoukseen.

USA:n presidentinvaali
Tim Kaine kampanjoi Clintonin kanssa Virginiassa.
Tim Kaine kampanjoi Clintonin kanssa Virginiassa. Michael Reynolds / EPA

Hillary Clintonin varapresidenttiehdokkaaksi valitsema 58-vuotias Tim Kaine on toiminut aikaisemmin Virginian kuvernöörinä ja Virginiassa Richmondin pormestarina. Hänen odotetaan espanjan kielentaitoisena vetoavan erityisesti Yhdysvaltain latinoäänestäjiin.

Kaine ilmoitti twitterissä olleensa puhelinyhteydessä Clintonin kanssa. Hän ilmoitti olevansa ylpeä valinnastaan ja kertoi, että hän aloittaa Clintonin rinnalla kampanjoinnin heti lauantaina Miamissa.

Poliittisesti keskitiendemokraattina tunnettu Kaine auttaa Clintonia haalimaan ääniä myös riippumattomilta miesäänestäjiltä.

Saint Paulissa, Minnesotassa 1958 syntynyt Kaine istuu kongressissa kolmessa komiteassa: puolustus-, ulkoasiain- ja budjettivaliokunnassa.

Hänen tunnetaan erikoisasiantuntijana erityisesti puolustukseen ja ulkopolitiikkaan liittyvissä asioissa.

Monipuolisen hallintokokemuksensa turvin Clinton voi luottaa, että Kaine on tarvittaessa valmis toimimaan presidenttinä. Kaine on koulutukseltaan juristi. Hän on naimisissa ja kolmen lapsen isä.

Lähteet: Reuters, AFP