"Lappeenrannassa pitkät perinteet punkille" – LPRHC Fest juhlii kymmenettä vuottaan vehreässä

Punk-tapahtuma LPRHC Fest käydään hieman paremmissa olosuhteissa kuin vuosi sitten. Kolkko hiekkakenttä on vaihtunut vehreään laskettelurinteeseen. Järjestäjän mukaan Lappeenrannassa on hyvät, pitkät perinteen punk-festareille.

kulttuuri
Bändi tekee soundcheckiä
Tommi Parkkinen / Yle

LPRHC Fest juhlii, koska tänä vuonna on kulunut kymmenen vuotta punk-festarin saapumisesta Lappeenrantaan. Välissä on pari välivuotta, mutta punkiin, hardcoreen ja rap-musiikkiin keskittyvä tapahtuma onkin yksi pisimpään edelleen vaikuttavasti musiikkitapahtumista Lappeenrannassa.

Tapahtuman tuottaja Arttu Patolahti näkee siihen selkeitä syitä.

– Lappeenrannassa on pitkät perinteet tällaiselle musiikille. Etenkin Anal Thunder on pitkään tehnyt. Lappeenrantalaiset tykkäävät tästä musiikista ja tekijöillä on riittänyt intoa, muutaman vuoden LPRHC Festiä tuottanut Patolahti perustelee.

Arttu Patolahti
Arttu PatolahtiTommi Parkkinen / Yle

Perjantain tapahtuma- ja bändijärjestelyihin tuottaja on tyytyväinen, vaikka ei uskallakaan arvioida kävijämääriä vielä. Viime vuonna tapahtuma veti alle tuhat kävijää. Tänä vuonna odotetaan huomattavaa parannusta. Ainakin keli hieman parempi.

Bändivalinnat järjestäjien mielen mukaan

10-vuotisjuhlien myötä festareilla esiintyy hiljaiseloa viettänyt lappeenrantalainen rap-yhtye Kaucas, jonka jäsenistä tunnetuin lienee räppäri Laineen Kasperi. Luvassa on myös LPRHC Fest 10 v. Show.

Festareiden punk-, hardcore- ja rap-kattaus koostuu siitä, mikä miellyttää järjestäjiä.

– Enimmäkseen sellaisia esiintyjiä, mistä me itse diggaillaan. Vähän kysytään yleisöltäkin. Ulkomaisissa toki joudutaan pohtimaan, mitä on saatavilla, tuottaja Patolahti kertoo.

Festari liikahti hieman metsän puolelle

Täksi vuodeksi festivaalin paikka siirtyi vain sata metriä, mutta täysin erilaisiin olosuhteisiin.

Festivaalialue
LPRHC Fest on tänä vuonna vihreyden keskellä lasketteulurinteen juurella.Tommi Parkkinen / Yle

Aiemmin LPRDHC Fest oli Huhtiniemessä hiekkakentällä, täksi vuodeksi siirryttiin entisen lasketturinteen vehreään juureen.

– Tätä tarjottiin jo pari vuotta sitten, mutta silloin ajateltiin, että tuonne hiekkakentälle on helpompi tuoda sähköä ja muuta tekniikkaa.

– Olihan se hiekkakenttä vähän kolkko, joten nyt päätettiin kokeilla tätä. Hyvä niin, Patolahti sanoo.

Myös ajankohtaa aikaistettiin aiemmin vuosista, että vältettäisiin kilpailutilanne viikon päästä järjestettävän, perinteikkään punk-festari Puntala-rockin kanssa. Puntala-rock järjestetään Lempäälässä.