Video: Helikopterit ja lentokoneet taistelevat Kalifornian maastopaloja vastaan

Evakuointimääräys on annettu 1 500 kotitaloudelle Los Angelesin pohjoispuolella. Kalifornia on kärsinyt pitkään jatkuneesta kuivuudesta.

Ulkomaat
Uutisvideot: Maastopaloja sammutetaan Kaliforniassa
Uutisvideot: Maastopaloja sammutetaan Kaliforniassa

Sadat ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan maastopalojen tieltä Kaliforniassa Yhdysvalloissa. Ainakin yksi ruumis löytyi lauantaina palaneesta autosta palojen tuntumasta.

Nopeasti edennyt maastopalo syttyi perjantaina kukkuloilla lähellä Santa Claritan kaupunkia, joka sijaitsee Los Angelesin pohjoispuolella. Voimakkaat tuulet ovat levittäneet paloa kaupungin reunalle ja Angelesin suojellulle metsäalueelle.

Noin 900 palomiestä on taistellut liekkejä vastaan 28 helikopterin ja kahdeksan lentokoneen avulla yli 40 asteen helteessä. Lauantai-iltaan mennessä vain 10 prosenttia palosta oli saatu hallintaan. Ihmisiä on evakuoitu väliaikaisiin suojiin ja teitä on suljettu.

– Koska olemme kärsineet kuivuudesta jo viisi vuotta, täällä on paljon kuivaa kasvillisuutta. Osa siitä ei ole palanut kymmeniin vuosiin, Los Angelesin piirikunnan palopäällikkö Daryl Osby kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kaliforniassa on syttynyt useita maastopaloja tänä kesänä kuivuuden takia.

Lähteet: Reuters, AP