1. yle.fi
  2. Uutiset

Saksan Ansbachissa räjähdys ulkoilmakonsertin lähellä

Surmansa saanut mies on todennäköisesti räjähdyksen aiheuttaja. Tapahtumapaikan lähistöllä oli räjähdyksen aikaan ulkoilmakonsertti.

Ulkomaat
Poliisi turmapaikan luona Ansbachissa 25.7.2016.
Poliisi turmapaikan luona Ansbachissa 25.7.2016.EPA / Daniel Karman

Yksi ihminen on kuollut ja 12 loukkaantunut räjähdyksessä Saksan Ansbachissa Baijerin osavaltiossa. Kolmen loukkaantuneen tila on vakava.

Saksan kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Räjähdys tapahtui kadulla ravintolan edessä Ansbachin kaupungin keskustassa. Räjähdyspaikan lähellä pidettiin ulkoilmakonsertti, johon osallistui noin 2 500 ihmistä.

Viranomaisten mukaan räjähdyksessä kuollut henkilö on todennäköisesti räjähdyksen aiheuttaja. Räjähdyksestä epäilty on 27-vuotias syyrialainen mies.

Mies saapui Saksaan kaksi vuotta sitten. Vuosi sitten hänen turvapaikkahakemuksensa hylättiin, mutta Syyrian sodan takia hän sai oleskella Saksassa kielteisestä päätöksestä huolimatta.

Teon motiivista ei ole varmuutta. Terrorismi ei ole poissuljettua, mutta viranomaiset pitävät sitä epätodennäköisenä.

Baijerin osavaltion sisäministerin Joachim Herrmanin mukaan epäilty kärsi mielenterveysongelmista. Hän on ollut psykiatrisessa hoidossa ja yrittänyt kahdesti itsemurhaa.

Miehen on epäilty aiheuttaneen räjähdyksen, koska hänet käännytettiin pois ulkoilmakonsertista, johon hänellä ei ollut lippua. Ansbachin poliisin mukaan on viitteitä siitä, että räjähteeseen oli lisätty metallipaloja vahingon lisäämiseksi.

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Lue seuraavaksi