1. yle.fi
  2. Uutiset

Yle valvoi: Yön uutiset lyhyesti

Yksi ihminen on kuollut räjähdyksessä Saksassa, Britannia on esitellyt ehdotusta, joka pitäisi maan EU:n sisämarkkinoilla ja Rion olympiakylää arvostellaan viemäri- ja sähköongelmien takia.

Ulkomaat
Angela Merkel ja Theresa May Berliinissä 20. heinäkuuta 2016.
Angela Merkel ja Theresa May Berliinissä 20. heinäkuuta 2016.Michael Kappeler / EPA

Yksi ihminen on kuollut ja 12 loukkaantunut räjähdyksessä Saksassa Ansbachissa, Baijerin osavaltiossa. Ilmeisesti tahallinen räjähdys tapahtui Ansbachin keskustassa ravintolan edessä. Räjähdyksessä kuollut on räjähdyksen epäilty aiheuttaja. Viranomaiset epäilevät räjähdyksestä syyrialaista miestä, jonka turvapaikkahakemus hylättiin vuosi sitten.

Brittilehti The Guardian on saanut vahvistuksen Britannian ajamalle ehdotukselle maan EU-eroneuvotteluihin. Pääministeri Theresa May on esittänyt mallia, jossa Britannia saisi rajoittaa maahanmuuttoa määräajan, mutta maksaisi jäsenmaksua EU:n budjettiin vastineeksi pääsystä EU:n yhteismarkkinoille. Ehdotuksen toteutuminen ei ole varmaa, sillä esimerkiksi Ranska vastustaa esitystä.

Rio de Janeiron olympiakylä saa jälleen kylmää kyytiä. Australia on ilmoittanut, että sen urheilijat eivät majoitu Rion olympiakylässä ennen perusteellisia korjaustöitä. Australian olympiakomitean puheenjohtajan mukaan urheilijoille tarkoitetuissa asuntoloissa on vuotavia putkia, tukkeutuneita vessanpönttöjä ja repsottavia sähkökytkentöjä. Myös Britannia ja Uusi-Seelanti ovat valittaneet olympiakylän ongelmista.

Lue seuraavaksi