1. yle.fi
  2. Uutiset

Matkailukesän huipennus tuo miljoonatuotot Turun seudulle – majoitusta yhä tarjolla

Hotellihuoneiden myynnissä käytetään porrastusta. Tästä syystä on yhä mahdollista löytää vapaa hotellihuone kaupungista, johon saapuu 100 000 kävijää viikonloppuna.

hotellit
Turun matkailutoimiston sisäänkäynti
Turun matkailutoimistoMinna Rosvall / Yle

Turussa on yhä vapaita hotellihuoneita, vaikka tulevana viikonloppuna Varsinais-Suomeen odotetaan 100 000 kävijää.

Metsämäessä ravattavien kuninkuusravien lisäksi kaupungissa on samaan aikaan noin sata Swan-venettä miehistöineen ja DBTL-musiikkifestivaali.

Visit Turun myynti- ja markkinointipäällikkö Satu Hirvenoja kertoo, että hotellihuoneiden myyntiä on porrastettu.

Messukeskuksessa on jättimäinen ravicamping.

Satu Hirvenoja

– Muutamia hotellihuoneita on yhä tarjolla. Majoituspakettien myynti alkoi Joensuussa viime vuoden Kuninkuusraveissa. Siellä myimme 70 prosenttia kapasiteetista, joka meillä oli siellä mukana, kertoo Hirvenoja.

Hirvenoja on tyytyväinen, etteivät turkulaishotellit ole lähteneet ylihinnoittelemaan huoneitaan.

– Olemme tyytyväisiä yhteistyöhön hotellien kanssa. Usealla muulla paikkakunnalla hinnat ovat nousseet pilviin. Varsinaissuomalaiset hotellinomistajat ovat oikeita bisnesihmisiä, kun pitävät hinnat kohtuullisina.

Turun seudulle tulee väkeä pelkästään ravien takia 70 000 kävijää. DBTL-festivaali ja Swan-regatta lisäävät väkimäärää.

Kotimajoitukseen tai leirintäalueelle

Jos hotellihuone jää kuitenkin saamatta, majoitusvaihtoehtoja on muitakin.

Jokainen tänne tuleva syö ainakin, jos ei mitään muuta osta.

Satu Hirvenoja

Myynti- ja markkinointipäällikkö Satu Hirvenoja kertoo, että matkailutoimisto ei välitä kotimajoitusta. Sitä kuitenkin käytetään näin suurissa tapahtumissa. Raviväki suosii leirintäalueita.

– Monet tulevat raveihin matkailuautolla. Messukeskuksessa on jättimäinen ravicamping, johon voi majoittua, vinkkaa Hirvenoja.

Koko alue saa tuloja huippuviikonlopusta

Matkailutoimistossa on melkoinen kuhina heinäkuussa. Matkailuneuvonnassa käy 2 000 henkilöä päivässä kysymässä neuvoa. Lisäksi turisteja neuvotaan sähköposteilla, puhelimitse ja chatin välityksellä. Satu Hirvenoja neuvoo suunnittelemaan muutakin viikonloppuna kuin majoitusta.

– Jos et ole pöytää varannut, tee se heti. On hyvin vaikea päästä ex tempore syömään Turussa muutenkin kuin tänä viikonloppuna, kertoo Hirvenoja.

Yrittäjät saavat tuloja. Pari vuotta sitten Porin kuninkuusravien aluetaloudelliset vaikutukset olivat seitsemän miljoonaa. Turussa summasta on tulossa suurempi, sillä kyseessä on isompi kaupunki kuin Pori.

Jokainen tänne tuleva syö ainakin, jos ei mitään muuta osta, naurahtaa Hirvenoja.

Lue seuraavaksi