Kalevan kisojen kävijämäärä kipusi yli tavoitteen

Oulussa torstaista sunnuntaihin järjestetyt yleisurheilun SM-kisat keräsivät 28 000 kävijää, kun tavoite oli 25 000 kävijän tuntumassa. Järjestäjien mukaan Kalevan kisat sujuivat kaikin puolin hyvin, eikä sunnuntaina kisa-alueen liepeillä järjestetty ydinvoimavastainen mielenosoituskaan aiheuttanut häiriöitä.

urheilu
seiväshyppy
Kati Jurkko / Yle

Oulussa viime viikon lopulla ja viikonloppuna pidetyt yleisurheilun SM-kilpailut Kalevan kisat keräsivät yhteensä liki 28 000 kävijää.

Kalevan kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Mika Penttilä kertoo, että kävijätavoite oli 25 000, joka ylittyi mukavasti. Kisojen lipunmyynti sujui ennakkoon poikkeuksellisen hyvin; joidenkin katsomoiden lipuista jopa puolet myytiin ennakkoon.

Kalevan kisat alkoivat torstaina miesten ja naisten kävelyillä ja päättyivät sunnuntaina miesten keihäsfinaaliin.

Mika Penttilä oli sunnuntaina kisojen jälkeen silminnähden tyytyväinen viikonlopun kulkuun.

Oli mukava todeta, että mielenilmaus oli niin maltillinen ja se toteutettiin lain rajoissa.

Mauno Repo

– Viikonloppu oli loistava, kaikin puolin. Raatin stadionin puitteet keräsivät kehuja urheilijoilta, yleisö viihtyi ja sää oli erinomainen, Penttilä luettelee.

Hän antaa itse erityiskiitoksen noin 500 vapaaehtoiselle työntekijälle, jotka auttoivat kisojen aikana eri tavoin.

– Ilman heitä tällainen tapahtuma ei olisi onnistunut.

Ydinvoimavastainen mielenilmaus sujui rauhaisasti

Viime viikolla uutisoitiin, että Kalevan kisoihin saattaisi kohdistua häirintää ydinvoimaa vastustavien taholta, sillä ydinvoimayhtiö Fennovoima toimi Kalevan kisojen pääyhteistyökumppanina.

Poliisin mukaan kisapaikan liepeillä järjestettiinkin sunnuntaina parin henkilön toimesta pieni ydinvoimavastainen mielenilmaus, mutta se sujui hyvin rauhallisesti, eikä poliisin tarvinnut puuttua tilanteeseen.

– Oli mukava todeta, että mielenilmaus oli niin maltillinen ja se toteutettiin lain rajoissa, komisario Mauno Repo sanoo.

Viikonloppu oli loistava, kaikin puolin.

Mika Penttilä

Kalevan kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Mika Penttilä on samoilla linjoilla.

– Mielenilmaus ei häirinnyt kisoja millään lailla. Toki me mietimme asiaa, ja kävimme mahdollista mielenosoitusta läpi poliisin kanssa, mutta ongelmia ei ilmennyt.

Oulussa oli viikonlopun aikana Kalevan kisojen takia tuhatmäärin ihmisiä liikkeellä, mutta poliisin mukaan suuremmilta järjestyshäiriöiltä vältyttiin. Komisario Repo kertoo, että viikonloppu sujui poliisin näkökulmasta jopa yllättävän rauhallisesti.