Anvialta ei joukkopakoa – asiakasvaihtuvuus normaalin puitteissa

Elisan ja Anvian palveluja tarkastellaan Pohjanmaalla syksyn aikana. Silloin päätetään, mitkä palvelut säilyvät ja mistä luovutaan, kertoo Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Harri Suokko. Asiakasvaihtuvuus on ollut Elisa-kaupan jälkeen kymmenen prosentin luokkaa, mikä on Suokon mukaan aivan normaalia.

talous
Anvian myymälä
Anvian myymäläHanne Leiwo / Yle

Anvian asiakkaat eivät ole aloittaneet joukkopakoa Elisa-kaupan jälkeen. Elisan Pohjanmaan aluejohtajaksi nimetyn Harri Suokon mukaan asiakasvaihtuvuus on normaalisti kymmenen prosentin luokkaa, ja toistaiseksi ei ole havaittu mitään tästä poikkeavaa.

Pohjalaisen teleyhtiö Anvian ydinliiketoiminnot siirtyivät Elisan omistukseen Anvian ylimääräisen yhtiökokouksen päätöksellä kesäkuun lopussa.

– Kilpailijat ovat kuitenkin aktivoituneet houkuttelemaan laajakaista-asiakkaita alueelta, Anvia Telecomin toimitusjohtajana toiminut Suokko kertoo viitaten esimerkiksi DNA:han.

Palvelut viilataan syksyn aikana

Elisan ja Anvian palveluita tarkastellaan Suokon mukaan syksyn aikana, ja harkitaan mitkä yhtiöiden palvelut säilytetään ja mistä luovutaan.

Suokon mukaan on hyvin mahdollista, että osa Anvian nykyisistä palveluista säilyy. Palvelut valitaan toimivuuden ja kustannustehokkuuden mukaan. Suokko lupaa asiakkaille pitkät siirtymäajat.