Matkanjärjestäjät vähensivät lentoja Kuopiosta Turkkiin

Finnmatkoilla ei ole tänä syksynä suoria Turkin-lentoja lainkaan ja Lomamatkat perui suorat lennot Kuopiosta Turkkiin aiemmin keväällä. Muutokset lomalentoihin on tehty jo ennen Turkissa tapahtunutta vallankaappausyritystä.

Turkin rannikkokaupungit ovat suomalaisten suosimia lomakohteita. Kuva: Anna Serrano / AOP

Matkanjärjestäjät ovat vähentäneet suoria Turkin lomalentoja Kuopiosta tänä kesänä ja alkavana syksynä. Muutoksia lentoihin on tehty jo ennen Turkin sotilasvallankaappauksen yritystä. Esimerkiksi Lomamatkat perui suorat Turkin lentonsa Kuopiosta jo aiemmin keväällä.

Viime vuosina syksyisin Antalyaan Kuopiosta lentänyt Finnmatkat ei ole avannut tänä syksynä suoria lentoja Kuopiosta lainkaan. Tällä hetkellä suoria Turkin-lentoja on syksylle myynnissä vielä Deturilla. Yhtiön mukaan suurin osa syksyn seitsemästä Kuopion lennosta on jo myyty ja lennot ovat myös toteutumassa, jos tilanne Turkissa pysyy rauhallisena.

Turkin matkojen perumisia tai matkakohteen vaihtoja Deturin asiakkaat ovat tehneet melko vähän, koko maassa vain noin parikymmentä asiakasta on halunnut muuttaa tai perua Turkin matkansa. Matkanjärjestäjät seuraavat ulkoministeriön matkustustiedotteita ja toimivat niiden mukaisesti.