AC Oulun peli kulkee – liiganoususta ei vielä haaveilla

Oululaisjoukkue on tällä hetkellä jalkapallon Ykkösen kakkospaikalla, minkä vastustajatkin ovat huomanneet. Veikkausliigaan nouseminen vaatisi paljon resursseja: rahaa ja jalkapalloyleisöä.

urheilu
Ac Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen
Mikko Rahja

AC Oulu on tällä hetkellä sarjansa kakkosena, kaksi pistettä JJK:n jäljessä. Seuraavaksi oululaiset kohtaavat FC Hakan, joka on sarjassa seitsemäntenä. Kotivoittoa ei valmentaja pidä missään mielessä itsestään selvänä.

– Ei missään nimessä. Hakalla on viisi pistettä vähemmän kun meillä. Sarja on äärimmäisen tasainen, viime vuonna emme voittaneet kertaakaan Hakaa, miettii Ojanen.

– Haka on suurin piirtein sama joukkue kuin viime vuonna. Me olemme toivottavasti parempia.

Me tarvittaisiin niitä resursseja nyt.

Rauno Ojanen

AC Oulun peli on kulkenut viime aikoina mukavasti, sen ovat huomanneet vastustajatkin.

– Kaikenlaista viritystä on tullut meitä vastaan. Vastustaja muuttaa pelitapaansa hyvin radikaalisti meitä vastaan pelatessaan. Esimerkiksi Porissa en ole tuommoista liberopeliä nähnyt pitkiin aikoihin, muistelee Ojanen kohtaamista FC Jazzin kanssa.

Lehtereillä odotellaan liiganousua

Oululainen jalkapalloyleisö odottaa välillä kärsimättömänäkin oululaisjoukkueen nousua Veikkausliigaan.

– Odotukset ovat välillä olleet epärealistisia ja talouden kanssa on ollut haasteita. Suurimmat paineet laitan itse itselleni. Mielelläni kannan paineita, kun vain pelaajat saavat olla rauhassa ja keskittyä pelaamiseen, kertoo valmentaja.

AC Oulu kohtaa illalla FC Hakan Oulussa. Kotijoukkue ei kaipaa ongelmia eikä loukkaantumisvaraa juuri ole.

– Meillä on kolmetoista tervettä kenttäpelaajaa. Yhtään pelaajaa ei ole vara menettää.

Noususta Veikkausliigaan ei vielä kauden puolivälissä suureen ääneen puhuta. Uskottavan liigajoukkueen kasaaminen vaatisi kuitenkin paksumman lompakon.

– Se vaatisi vähintään budjetin tuplaantumista, uskoo Ojanen.

Veikkausliigasta haaveilevalle oululaisyleisölle valmentajalla on kaino toive.

– Me tarvittaisiin näitä ihmisiä nyt, me tarvittaisiin niitä resursseja nyt, me tarvittaisiin kannustusta lehtereille nyt, sanoo päävälmentaja Ojanen painokkaasti.