Ulkomaiset mediat hehkuttavat nyt Helsinkiä – klubien, saunojen ja ruisreikäleivän kaupunkia

Helsinki matkailukohteena kerää ylistäviä arvioita ulkomaisissa medioissa. Ihan täytenä yllätyksenä huomio ei tule: Helsinki järjestää vuosittain liudan vierailuja kansainvälisille medioille ja matkanjärjestäjille.

Kotimaa
Mies ja nainen kuvaavat Senaatintoria.
Petteri Sopanen / Yle

Älä mene Reykjavikiin, mene Helsinkiin! Ja kun menet Helsinkiin, käy uudessa hienossa kaupunginmuseossa ja saunassa. Äläkä unohda design-ostoksia.

Tällaiseen Helsinki-hehkutukseen on viime aikoina törmännyt ulkomaisissa medioissa varsin tiheään. Suomalaista itsetuntoa hivelee aina, kun Suomi mainitaan, mutta onko Helsinkiä viime aikoina ylistetty jotenkin poikkeuksellisen paljon?

Kehuja on toki ropissut ja niistä Helsingin matkailu on luonnollisestikin iloinen, mutta on kehuja tullut aiemminkin, sanoo Helsingin matkailun markkinoinnista vastaavan Visit Helsingin toimitusjohtaja Tuulikki Becker.

Esimerkiksi Helsingin valinta vuoden 2012 maailman designpääkaupungiksi toi näkyvyyttä.

Helsinki myös tekee töitä näkyvyyden eteen.

– Isännöimme vuodessa toistatuhatta kansainvälistä vierasta eli eri maiden medioiden ja matkanjärjestäjien vieraita, kertoo Becker.

Saunoja ja Michelin-tähtiä

Ulkomaisten medioiden Helsinki-jutut käsittelevät usein yleistä kaupunkikulttuuria ja suomalaista designia. Myös saunat ovat saaneet paljon huomiota (siirryt toiseen palveluun). Entisenlaisessa muodossaan loppunut Ravintolapäivä mainitaan myös lähes aina, kun Helsingistä puhutaan.

Tuoreimpana Helsingistä on intoillut aikakauslehti Vogue (siirryt toiseen palveluun), joka antaa muun muassa vinkkejä parhaimmista kahviloista ja hotelleista. Ulkomaisille medioille tyypilliseen tapaan Voguessa hämmästellään sitä, että vaikka suomalainen ei liikoja puhu, alasti saunaan meneminen ei silti ole ongelma.

Vogue mainitsee myös eukonkannon, vaikka MM-tasolla siitä ei Helsingissä mitelläkään.

Loppukeväästä uutiskanava CNN kerto (siirryt toiseen palveluun)i vuolaasti uudesta kaupunginmuseosta. CNN muistaa myös mainita esimerkiksi sen, että pohjoisen maan pääkapungista löytyy Michelin-tähden ansainneita ravintoloita.

Aiemmin tänä vuonna National Geographic (siirryt toiseen palveluun) kehui Helsingin meininkiä. Lehden mukaan Helsinki on "löytänyt äänensä". Pitkässä jutussa vinkataan muun muassa monia kohteita Kallion kaupunginosasta: maininnan saa esimerkiksi 1950-luvulla perustettu leipomo, josta ruisreikäleipää.