TV:n taajuuksiin tehdään muutoksia Päijät-Hämeessä – muista tehdä kanavahaku torstaina

Taajuusmuutoksista seuraa lähetyskatkoksia. Taajuuksia muutetaan kasvavan netinkäytön vuoksi.

Antennitelevisio
Kaukosäädin kädessä.
YLE

Digita tekee Lahden päälähetysasemalla tällä viikolla tiistaista torstaihin antenni-TV:n taajuusmuutoksia. TV-lähetykset ovat poikki kaikilla kanavilla useissa antennitalouksissa Päijät-Hämeessä aamuyhdeksästä kello neljään iltapäivällä tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Katkoksen jälkeen lähetyksessä voi olla myös häiriöitä.

Katkokset voivat Digitan viestintäjohtajan Minna Flinkin mukaan ulottua Hämeenlinnaan ja Kouvolaan asti riippuen siitä, mille asemalle oma antenni on suunnattu. Antennitelevision taajuudet muuttuvat torstaina, jolloin televisiovastaanottimessa pitää tehdä kanavahaku.

Lisäksi esimerkiksi kerrostaloissa, joissa on yhteisantennijärjestelmä, isännöitsijän tulee ottaa yhteyttä antenniurakoitsijaan, joka tekee taajuusmuutoksen jälkeisen tarvittavan uudelleenvirityksen.

Mikäli viritystyötä ei tehdä, useat uudella lähetystekniikalla lähetettävät maksulliset kanavat lakkaavat näkymästä heti torstaina taajuusmuutoksen jälkeen. Muutos ei koske kaapelitalouksia.

Ilmaisista kanavista taajuudet muuttuvat Flinkin mukaan ainakin Foxilla, Herolla, Friillä, Iskelmällä, Tv5:llä, Kutosella ja Jimillä sekä Alfa TV HD:llä.

Flink kertoo, että television taajuuksia muutetaan, jotta laajakaistalle voidaan tehdä lisää tilaa. Viestintävirastosta kerrotaan, että muun muassa videoiden jakaminen on ruuhkauttanut mobiiliverkkoa, ja siksi laajakaistan käyttöön päätettiin vapauttaa uusi taajuus.