Suomen Pankin verkkosivuilla palvelunestohyökkäys

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan verkkosivustot eivät toimineet maanantaina aamuyöstä alkuiltapäivään. Ongelma ei vaikuta pankkiturvallisuuteen.

Kotimaa
Sormet tietokoneen näppäimillä.
Antti Haanpää / Yle

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan nettisivuille tehtiin maanantaina palvelunestohyökkäys, eivätkä sivustot toimineet aamupäivällä.

Suomen Pankin mukaan hyökkäys tehtiin maanantaina aamuyöstä, ja sen jälkeen vikaa yritettiin korjata. Iltapäiväyhden jälkeen sivustot saatiin toimimaan.

– Kyseessä on perinteinen palvelunestohyökkäys, eli verkkosivuille ohjataan niin paljon liikennettä, että ne menevät tukkoon, kertoo Suomen Pankin it-päällikkö Petteri Vuolasto.

Vuolaston mukaan kyse on lähinnä kiusanteosta, eikä ongelma vaikuta pankkiturvallisuuteen. Vastaavia palvelunestohyökkäyksiä on tehty tänä vuonna myös esimerkiksi eri viranomaisten nettisivuille.

– Hyökkäys on kohdistettu Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan julkisille sivuille, eikä kyseessä ole mitää tiedonkalastelua, Vuolasto sanoo.

Nettisivustojen suomenpankki.fi ja finanssivalvonta.fi tietoliikenneyhteys tulee Funet-verkon kautta. Sekä Funetin että Suomen Pankin omat it-asiantuntijat selvittivät ongelmaa ja sen aiheuttajaa. Myös viestintäviraston kyberturvallisuuskeskus cert.fi on tietoinen asiasta.