Wasalandian lakkautus verottanut Tropiclandian kävijöitä – "Jokainen hellepäivä on tärkeä"

Sateinen ja viileä alkukesä on verottanut pohjalaisten matkailukohteiden kävijämääriä. Esimerkiksi Ähtärin eläinpuistossa ei uskota päästävän viimevuotisiin ennätyslukuihin. Myös Härmässä huvipuisto Powerparkissa kävijämäärät ovat notkahtaneet hyvän alkukauden jälkeen heinäkuussa. Vaasan Tropiclandian kävijämääriä on vähentänyt säiden lisäksi Wasalandian lopettaminen.

Tropiclandia
Espoolainen Maria Lindell tuli tyttäriensä Leijan, Tildan ja Lauran sekä mummin kanssa viettämään kesäpäivää Tropiclandiaan.
Espoolainen Maria Lindell tuli tyttäriensä Leijan, Tildan ja Lauran sekä mummin kanssa viettämään kesäpäivää Tropiclandiaan.Anna Wikman / Yle

Vesipuisto Tropiclandian kävijämäärät ovat erittäin riippuvaisia säistä. Alkukesän viileinä päivinä harvalle tuli mieleen lähteä ulkovesipuistoon. Hellepäivänä kävijöitä voi puolestaan olla tuhatkunta.

– Kyllä täytyy sanoa, että alkukesä ei ollut mikään paras mahdollinen. Jälleen kerran hyvät kelit alkoi myöhemmin. Tällä hetkellä alkaa kuitenkin jo vähän hymyilyttää, aurinko paistaa ja hyvät kelit on saapuneet, iloitsee puistonjohtaja Tuomas Luukkonen.

Kaikki toiveet ladataankin nyt loppukauteen, joka päättyy koulujen alkaessa 14.8. Kesän kävijämääräkadossa näkyy säiden lisäksi Luukkosen mukaan myös vieressä sijainneen Wasalandian lakkauttaminen.

– Luonnollisesti Wasalandian sulkeminen on vaikuttanut sekä hotelleissa, majoitusliikkeissä että meillä leirintäalueella. Yhteispaketit Wasalandia-Tropiclandia on puuttuneet, ja meillä on yksi vetovoimainen destinaatio vähemmän, Luukkonen luettelee.

Hän ei näe, että Tropiclandian tulevaisuus olisi kuitenkaan uhattuna, vaan nyt tutkitaan Wasalandian lakkauttamisen vaikutuksia ja mietitään miten jatketaan ilman.

Espoosta pulikoimaan

Lindellin perhe oli vierailemassa mummolassa Vaasassa ja Tropiclandia valikoitui käyntikohteeksi nyt toisena kesänä peräkkäin. Säällä oli iso vaikutus siihe, että päätettiin lähteä.

– Ei olisi lähdetty jos olisi satanut, tai lapset olis varmaan tullut mutta minä kyllä hanakoin siihen että pitää olla lämmintä, Maria Lindell naurahtaa.

– Onneksi lomat on alkanut siirtymään niin, että niitä on myös elokuussa, osa aloittaa heinäkuun lopulla niin meillekään ei tule niitä jumalattomia piikkejä, että kaikki odotusarvo ladataan vain yhdelle viikolle, Luukkonen kertoo.

Toiveet loppukaudessa muuallakin

Esimerkiksi Ähtärin eläinpuistossa ei uskota päästävän aivan viimevuotisiin ennätyslukuihin. Viime päivien kesäinen sää on kuitenkin näkynyt kävijämäärien kasvuna Ähtärissä. Perhekohteena paras sesonki Ähtärin eläinpuistossa kestää juhannuksesta elokuun puoliväliin.

Myös Härmässä huvipuisto Powerparkissa kävijämäärät ovat notkahtaneet hyvän alkukauden jälkeen heinäkuussa. Erityisesti lähialueen kävijät säätävät tulonsa söäiden mukaan. Paljon toivoa ladataan loppukauteen, ja toiveissa on että päästäisiin viime kesän lukuihin, kertoo Powerparkin johtaja Mikko Kiviluoma.