Rauhalahden leirintäalueelle kuusi ostajaehdokasta

Kaupunki odottaa ostajaehdokkailta lisäselvityksiä ja ostotarjouksia heinäkuun loppuun mennessä. Toiveissa on, että uusi omistaja voisi ottaa vetovastuun leirintäalueesta vuodenvaihteessa.

Kylpylähotelli Rauhalahti
Rauhalahden leirintäalueen vastaanotto
Juha Vauhkonen / Yle

Useat tahot ovat kiinnostuneita Kuopion kaupungin omistaman Rauhalahden leirintäalueen ostamisesta. Keväällä kiinnostuksena alueen ostamiseen ilmoitti kuusi eri toimijaa ja kaupunki on pyytänyt kaikilta ostajaehdokkailta lisäselvitykset ja virallisen ostotarjouksen heinäkuun loppuun mennessä.

Tarkemmat neuvottelut leirintäalueen ostamisesta käydään elokuun aikana. Kuopion kaupunki haluaa alueesta eroon, koska kaupungilla ei ole tarpeeksi paukkuja sen kehittämiseen.

Kaupungin kiinteistökehitysasiantuntija Jouni Tiihonen kertoo, että tavoitteena on saada alue myydyksi syksyn aikana siten, että uusi toimija voisi ottaa Rauhalahden leirintäalueen vetovastuun vuodenvaihteessa.

Matkailukeskus Rauhalahden vuosittainen liikevaihto on ollut noin 800 00 euroa. Kuntoarvion mukaan alueella on lähivuosina kunnostustarpeita yli 200 000 euron edestä.