Tunnetut artistit tuovat satoja tanssijoita Pohjois-Karjalan lavoille

Lavatanssit kiinnostavat Pohjois-Karjalassa. Maakunnan suurimmilta tanssilavoilta kerrotaan, että kävijöitä on ollut tänä kesänä joko tavanomainen määrä tai hieman enemmän kuin aiempina vuosina.

tanssilavat
Yleisö tanssii lavatansseissa.
Meeri Niinistö / Yle

Suotuisat säät sekä parannellut lavat ovat vetäneet Pohjois-Karjalan suurimmille lavatanssiparketeille useita satoja tanssijoita.

Liperin kirkonkylän lavalla on pyörähdelty tänä kesänä keskimäärin noin 250 tanssijan voimin.Suurin vetonaula on ollut Heidi Pakarinen, jota kävi kuuntelemassa yli 300 ihmistä.

Tanssijoita odotetaan paikalle enemmän, kun lavalle nousevat vastavalitut tangokuninkaalliset Marco Lundberg ja Erika Vikman.

Tangokuninkaallisia kuullaan elokuussa myös Kajasteen lavalla Nurmeksessa, jossa on käynnissä tavallista vilkkaampi tanssikesä. Kajasteella tanssiaskelia on kesän aikana ottanut noin 400 ihmistä per ilta.

Kajasteen lavalle eniten väkeä on houkutellut Tuupovaarasta kotoisin oleva vuoden 2003 tangokuningatar Saija Tuupanen, joka esiintyi noin 800 hengelle.

Joensuun Hammaslahden Lemmenlavalla tanssitaan sunnuntaisin. Pyhätansseissa on käynyt keskimäärin 350 ihmistä.

Eniten tanssikansaa Hammaslahdessa ovat kiinnostaneet Leif Lindemanin ja Janne Tulkin esiintymiset, jotka keräsivät molemmat reilut 400 tanssijaa.

Pajarinhovilla Kiteen Puhoksessa tanssivat pyörivät ympäri vuoden. Pajarinhovilta kerrotaan, että kesätansseissa on ollut satoja kävijöitä. Eniten kansaa on ollut paikanpäällä iskelmäyhtye Souvareiden esiintymisen aikaan.

Pajarinhovi ei kerro tarkempia kävijälukuja julkisuuteen.