Liikennejärjestelyt muuttuvat Qstockin takia Oulussa

Viime viikonlopun Kalevan kisojen jälkeen Raatin alueella on täydellä teholla aloitettu Pohjois-Suomen suurimman musiikkifestivaalin rakennustyöt. Ensimmäinen kevyen liikenteen väylä on jo suljettu.

Qstock
Qstock-festivaalien rakennus vaatii liikennejärjestelyjä Oulun keskustassa.
Salla Laurila / Yle

Qstock-viikonloppu sulkee Kuusisaaren sekä Raatin harjoituskenttää ympäröivät tiealueet festivaalin ajaksi.

Rakennustöiden takia liikennejärjestelyitä on kevyen liikenteen osalta muutettu jo maanantaina. Kevyen liikenteen väylä on suljettu ONMKY-talon ja Kuusisaaren väliltä. Opasteet näyttävät reitin Merikosken siltoja pitkin. Reitillä on huomioitu esteetön kulkeminen.

Torstaina 28.7. kello 11:00 alkaen suljetaan myös Toivoniemestä Kuusisaareen menevä kevyen liikenteen väylä. Kevyen liikenteen väylällä sallitaan vain jalankulku venesataman kohdalla.

Samalla Raatintie suljetaan liikenteeltä uimahallin P-alueen kohdalta ja Pursitien päästä. Itse tapahtuma-alueelle sallitaan ainoastaan huoltoajo.

Liikennejärjestelyt palautetaan ennalleen maanantaina 1.8. 00:00. Alueella liikkuvia kehotetaan huomioimaan tilapäiset liikennejärjestelyt.

Qstockin rakennusviikkojen aikana to 21.7.- to 28.7. sekä purkupäivinä su 31.7.- to 4.8. festivaalialueella ja sen läheisyydessä liikkuu paljon raskaita työkoneita, kuorma-autoja ja muuta kuljetus- sekä rakennusliikennettä.

Alue on työmaaaluetta, jossa on ympärivuorokautinen vartiointi sekä liikenteenohjaus päivisin.

Pyörällä tai kävellen festivaaleille

Qstockin nettisivulla kerrotaan, että festivaalikävijöitä varten festarialueen läheisyydessä Linnansaaressa sijaitsee pyöräparkki, jonne pyöränsä voi omalla vastuulla jättää.

Kävellen alueelle pääsee helpoiten Oulun Kauppatorin eli Torinrannan kautta kohti Linnansaarta tai Merikosken siltoja pitkin. Kulkea voi myös Pikisaarta ja Raatinsaarta yhdistävän Pikisillan kautta.

Qstock-festivaaleilla on viikonlopun aikana yli 30 000 kävijää.