1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Prinssi Harry: "Kadun, etten puhunut aiemmin äitini kuolemasta" – video

Englannin prinssi Harry katuu, ettei puhunut aiemmin äitinsä kuolemasta. Hyväntekeväisyystapahtumassa asian esille ottanut prinssi sanoi, että kärsimyksistään pitää pystyä puhumaan.

Kuvassa prinssi Harry BBC:n haastattelussa.

Englannin prinssi Harry kertoo katuvansa sitä, ettei puhunut aikaisemmin äitinsä, prinsessa Dianan, kuolemasta.

Prinssi sanoi hyväntekeväisyysjärjestön tilaisuudessa, että hänen olisi aikaisemmin pitänyt kertoa siitä, kuinka äidin kuolema häneen vaikutti.

– Kadun todella, etten koskaan puhunut siitä (äitini kuolemasta). Ensimmäisten 28 vuoteni aikana en puhunut siitä, Harry myönsi.

Prinsessa Diana kuoli auto-onnettomuudessa Pariisissa vuonna 1997. Prinssi oli tuolloin 12-vuotias. Hän kertoo kyenneensä puhumaan kuolemasta vasta kolme vuotta sitten ollessaan 28-vuotias.

"Kuka tahansa voi joutua kärsimään mielenterveysongelmista"

Prinssi puhui asiasta isännöimässään Heads Together (siirryt toiseen palveluun) -hyväntekeväisyysjärjestön tilaisuudessa, johon osallistui muun muassa useita urheilutähtiä. Prinssi on yksi järjestön perustajista.

Prinssi painotti BBC:n haastattelussa, että kuka tahansa voi joutua kärsimään mielenterveysongelmista.

– Tärkein viesti täällä tänään on se, että kuka tahansa voi kärsiä mielenterveysongelmista. Olet sitten kuninkaallinen, sotilas, urheilutähti, autonkuljettaja, äiti, isä tai lapsi. Jokainen voi joutua kärsimään.

– Kärsimyksistään pitää pystyä puhumaan. Se ei ole heikkoutta. Heikkoutta on olla myöntämättä ongelmiaan ja olla ratkaisematta niitä.