Lääkäriasema Aslakin laajennusosa jo käytössä Sodankylässä

Uuden tilan myötä käytössä on nyt hieman yli 300 neliömetriä. Uudisrakennuksessa toimivat muun muassa työterveyshuolto ja hallinto. Laajennusosassa on myös toimenpidehuone akuutteja hoitotoimenpiteitä varten

sairaanhoitopalvelut

Lääkäriasema Aslakin laajennusosa on otettu käyttöön Sodankylässä. Uuden tilan myötä käytössä on nyt hieman yli 300 neliömetriä.

Päivystystoiminta jatkuu punaisessa talossa. Siniseen uudisrakennukseen sijoittuvat muun muassa työterveyshuolto ja hallinto. Laajennusosassa on myös toimenpidehuone akuutteja hoitotoimenpiteitä varten sekä mahdollisuus potilaan pidempiaikaiseen tarkkailuun. Toimenpidehuoneessa työskentelee myös gynekologi ja siellä tehdään ultraäänitutkimukset.

Lääkäriasema Aslak on osa Lapin Pelastushelikopterin Tuki ry:n toimintaa, jolla tuetaan Pelastushelikopteri Aslakin toimintaa Keski- ja Pohjois-Lapin alueella.

Laajennusosan toimitti Parmaco Oy. Muut työt kuten maanrakennus sekä LVI- ja sähkötyöt tehtiin paikallisten yritysten voimin.

Syksyllä uusitaan myös lääkäriaseman tietojärjestelmiä. Sähköinen e-resepti tulee käyttöön syksyn aikana, ja potilastiedot aletaan tallentaa valtakunnallisen Kanta-palvelun arkistoon vuoden vaihteessa.