Nizzassa pidätetty lisää hyökkääjän kumppaneiksi epäiltyjä henkilöitä

Viisi hyökkääjän kumppaneiksi epäiltyä henkilöä pidätettiin jo viime viikolla, ja heidän osallisuuttaan joukkosurmaan tutkitaan.

Ulkomaat
Nizzassa vietettiin maanantaina hiljaista hetkeä hyökkäyksessä kuolleiden ihmisten muistoksi.
Nizzan rantabulevardi täyttyi maanantaina 18. heinäkuuta ihmisistä, kun Ranskassa vietettiin hiljaista hetkeä iskussa kuolleiden muistoksi.Nizzan kaupunki / EPA

Nizzassa on pidätetty kaksi henkilöä lisää epäiltynä yhteyksistä hyökkääjään, joka ohjasi kuorma-autonsa väkijoukkoon pari viikkoa sitten. Tieto perustuu tutkimusta lähellä olevaan nimettömänä pysyttelevään lähteeseen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Syyttäjä Francois Molins kertoi viime viikolla, että hyökkääjä oli suunnitellut tekoaan kuukausien ajan. Viisi hyökkääjän kumppaneiksi epäiltyä henkilöä pidätettiin viime viikolla, ja heidän osallisuuttaan joukkosurmaan tutkitaan. Kukaan viidestä ei ollut ennestään Ranskan tiedustelupalvelulle tuttu.

Reutersin lähteen mukaan uudet pidätykset tapahtuivat Nizzassa eilen maanantaina. Reuters ei ole saanut asiasta lisätietoja.

Terroristijärjestö Isis on ottanut Nizzan joukkosurman nimiinsä, mutta viranomaiset eivät toistaiseksi ole löytäneet todisteita 31-vuotiaan joukkosurmaajan ja äärijärjestön välillä. Mies ammuttiin kuoliaaksi hyökkäyksen päätteeksi.

Hän surmasi kuorma-autollaan 84 ihmistä Nizzan rantabulevardilla 14. heinäkuuta.

Lähteet: Reuters