1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maatilat

Maatilamajoituksesta voi saada yösijan hyvällä tuurilla

Etelä-Karjalan maatila- ja aamiaismajoituspaikat on heinäkuussa myyty loppuun lähes viimeistä makuusijaa myöten. Viikonloppuisin majoitustilat täyttyvät häihin ja sukukokouksiin saapuneista vieraista.

Kuva: Kantrihostelli

Valtatien välittömässä läheisyydessä tai kyläkeskuksissa sijaitsevista maaseudun majataloista saattaa heinäkuussa saada yösijan vain hyvällä onnella. Etelä-Karjalan maatila- ja aamiaismajoituspaikat on myyty loppuun lähes viimeistä makuusijaa myöten.

– Täyttä on, sanoo maatilamatkailuyrittäjä Asko Saikko Taipalsaarelta.

Yhtään vapaata huonetta ei tällä viikolla ole Hostel Mansikassakaan Taipalsaarella.

Suomalaiset paikanneet venäläiskatoa

Muikkulahden maatilamajoituksesta Parikkalasta kerrotaan, että suomalaiset matkailijat ovat nyt liikkeellä. Venäläisturistit ovat vähentyneet.

Samanlainen havainto on tehty myös Tuhannen tarinan talossa Luumäellä.

– Viikolla on vapaita huoneita, mutta viikonloput on myyty ryhmille. Kesäkuu oli erityisen vilkas, kertoo yrittäjä Niina Sydänmaanlakka.

Nettivarausjärjestelmä tuo asiakkaita

Mikkelintien varressa sijiatseva Savitaipaleen Kantri-hostelli on etenkin pyöräilijöiden suosiossa.

– Booking.comin kautta poksahtelee ihan mukavasti varauksia. Savitaipaleen tennisturnaus on nyt meneillään, ja meillä on aivan täyttä, yrittäjä Päivi Eitomaa kertoo.

Yrityksistä kerrotaan, että kesällä huoneita ja vuodepaikkoja saisi olla enemmän. Ne kuitenkin pyrkivät pärjäämään nykyisellä kapasiteetilla, sillä talvella asiakkaita saisi olla enemmänkin.