Hyppää sisältöön

Taas raiskausskandaali Intiassa: Sama mies raiskasi teinitytön kahdesti, syytetään nyt myös murhasta

Raiskaajaksi epäilty pidätettiin joulukuussa, mutta hän vapautui takuita vastaan. Toukokuussa hän sieppasi saman tytön uudelleen ja lopulta tiettävästi surmasi hänet.

Raikskauksia vastustanut mielenosoittaja Delhissä, Intiassa 16. joulukuuta. Kuva: Rajat Gupta / EPA

Intialaiset ovat raivostuneet jälleen uudesta raiskausskandaalista. 14-vuotias teinityttö kuoli sunnuntaina sen jälkeen kun hänet oli myrkytetty, kertoo CNN. (siirryt toiseen palveluun) Kastittomiin köyhiin kuulunut tyttö jäi kahdesti saman raiskaajan uhriksi.

Tyttö siepattiin toukokuussa uudelleen, ja epäilty mies oli sama, joka hänet oli siepannut ja raiskannut joulukuussa. Poliisien mukaan epäilty oli vapautettu takuita vastaan odottamaan raiskausoikeudenkäyntiä.

Tytön vanhempien mukaan epäilty oli pakottanut hänet juomaan kemikaaleja. Tyttö joutui kesäkuussa sairaalaan, missä hän kuoli viime sunnuntaina. Epäilty pidätettiin uudelleen kuoleman jälkeen.

Tapaus paljastui vain viikkoa sen jälkeen kun kastittoman opiskelijanaisen kahdesti sattunut joukkoraiskaus raivostutti intialaisia. (siirryt toiseen palveluun) Sama miessakki oli raiskannut naisen toiseen kertaan, kun heidät oli myös vapautettu takuita vastaan odottamaan oikeudenkäyntiään.

21-vuotias nainen joukkoraiskattiin heinäkuun puolivälissä. Nainen huumattiin tiedottomaksi, pahoinpideltiin ja jätettiin puistoon lojumaan tiedottomana. Sivulliset löysivät hänet ja toimittivat naisen hoitoon.

Uhri kertoi poliiseille, että raiskaajista kaksi miestä oli samoja, jotka olivat raiskanneet hänet 2013.

Sunnuntai oli seksuaalirikosten kannalta erittäin kammottava päivä. Intialaisia järkytti myös toinen raiskaustapaus, jossa 28-vuotias mies raiskasi 4-vuotiaan lapsen Delhissä. Lisäksi 25-vuotias israelilaisnainen joutui kuuden miehen joukkoraiskaamaksi Himachal Pradeshin osavaltiossa.

Intian rikosseurantaviraston mukaan vähintään neljä kastitonta naista raiskataan päivittäin. Kaikkiaan Intiassa raiskataan nainen tai lapsi joka 22 minuutti.