Panttivankitilanne ranskalaiskirkossa päättyi nopeasti – yksi panttivanki kuoli

Kaksi miestä piti hetken aikaa useita ihmisiä panttivankeinaan pohjoisranskalaisessa kirkossa.

Poliisi oli sulkenut tien kirkolle, jossa veitsimiehet ottivat panttivankeja, Saint-Etienne-du-Rouvrayn kaupungissa Pohjois-Ranskassa tiistaina. Kuva: Alice Patalacci / EPA

Ranskan poliisi on tappanut kaksi miestä, jotka pitivät pientä ihmisjoukkoa panttivankeinaan. Teräaseilla aseistautuneet miehet ottivat viisi ihmistä panttivangikseen kirkossa Ranskan Normandiassa.

Yksi panttivanki on kuollut. Poliisin mukaan kuolonuhri on pappi, jonka kurkku on ilmeisesti viilletty auki. Toinen panttivanki on haavoittunut, ja hänen tilansa on vakava.

Ranskalaislehti l'Expressin (siirryt toiseen palveluun) mukaan panttivankien joukossa oli pappi, kaksi nunnaa ja kaksi kirkossakävijää. Kirkko sijaitsee Saint-Etienne-du-Rouvrayn kaupungissa.

Tekijöiden henkilöllisyys ei ole selvinnyt, mutta he olivat ilmoittaneet edustavansa Isisiä. Isisiä lähellä oleva uutistoimisto Amag on myös ilmoittanut, että tekijät olivat Isisin "sotilaita". Ranskan terrorismin vastainen syyttäjä alkaa tutkia tapausta.

Ranskan presidentti François Hollande jaa sisäministeri Bernard Cazeneuve ovat matkalla paikalle. Ranska on korkeassa valmiustilassa Nizzan joukkosurman jälkeen. Hyökkääjä ajoi kuorma-autonsa väkijoukkoon Nizzan rantabulevardilla Ranskan kansallispäivänä ja tappoi 84 ihmistä.