Maanviljelijöiden tukimaksusotkujen ratkoja valittu – vastuulla laittaa takkuavat järjestelmät kuntoon

Keväällä haussa ollut Maaseutuviraston ict-järjestelmistä vastaava johtaja on vihdoin valittu. Diplomi-insinööri Juha Antila aloittaa tietohallintojohtajan tehtävässä syyskuun alussa.

politiikka
Maaseutuvirasto Seinäjoella.
Hanne Leiwo / Yle

Maaseutuviraston tietohallintojohtajaksi on valittu 38-vuotias diplomi-insinööri Juha Antila. Hän toimii tällä hetkellä Vaasan kaupungin IT-suunnittelupäällikkönä ja asuu Lapualla. Antila aloittaa tehtävässä 1. syyskuuta.

Päätös on tehty viime viikolla ja asian vahvistaa Ylelle Maaseutuviraston henkilöstö- ja hallintojohtaja Ulla Oas. Kaikkiaan paikkaa haki 49 henkilöä ja heistä neljä haastateltiin.

Tietohallintojohtajan tehtävään on ladattu kovat odotukset. Hän ottaa vastuun viraston ict-järjestelmistä, joiden takkuamisen vuoksi tukimaksatukset viljelijöille ovat olleet pahasti myöhässä.

– Kyllä aika nöyrästi tämä otetaan vastaan, tulen itse maatilaperheestä joten tiedän ne ongelmat mitä siellä on ollut aikaisemmin ja sitä kautta niitä lähdetään selvittelemään ja ratkaisemaan, Antila kertoo.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen mukaan tietohallintojohtaja raportoi suoraan maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kalliolle.

Alun perin keväällä haettiin hankejohtajaa, joka olisi aloittanut jo kesän alussa tehtävässään ja siirtynyt sitten syksyllä organisaatiouudistuksen myötä Mavin tietohallintojohtajaksi. Nyt Antila astuu suoraan tähän tehtävään syyskuun alusta alkaen.

– Tietenkään vielä en aivan tarkasti tunne tätä muuta kuin sen verran että on tehty iso organisaatiouudistus. Tietohallintoporukka palvelee jatkossa koko liiketoimintaorganisaatiota niin sanotusti poikki organisaation, eli ei ole enää yksittäinen siilo siellä, Antila kertoo.