Yyterissä liikennekaaos jo toista päivää – lappuliisat sakottaneet vain törkeimpiä tapauksia

Porin Yyterissä on ollut hirmuiset ruuhkat alkuviikolla. Hellejakso on houkutellut laajat kansanjoukot rannalle. Myös pysäköintipaikoista on ollut pulaa.

Kotimaa
Pysäköinninvalvontaa Porin Yyterissä.
Carolus Manninen / Yle

Kesän kuumin hellejakso on houkutellut jälleen auringonpalvojat Porin Yyteriin.

Alkuviikon aikana Yyterissä on ollut suorastaan kansainvaellus, jota paikalliset ovat verranneet vuoden 1994 juhannusjuhlaan. Tuolloin Yyterissä esiintynyt Leningrad Cowboys aiheutti monen kilometrin autojonot Yyteriin johtaville teille.

– En ole koskaan nähnyt autoja näin paljon täällä ja tapanamme on ollut käydä tarkastamassa asia vuodesta 1981 lähtien, sanovat lähialueella asuvat Raili ja Olavi Turtola.

Isoja pysäköintiongelmia

Henkilöautoja on Yyterissä ollut niin paljon, ettei parkkipaikkoja ole riittänyt läheskään kaikille halukkaille. Tämän vuoksi autoja on jouduttu pysäköimään tien varsille jopa kilometrien päähän rannasta.

Täällä on nyt ihan sairaasti väärin pysäköityjä autoja. Otamme vain kaikkein pahimmat tapaukset käsittelyyn.

pysäköinninvalvoja Jenni Väisänen

Esimerkiksi maanantaina linja-autoilla oli vaikeuksia kulkea alueella väärin pysäköityjen autojen takia. Jo tiistaina myös Porin pysäköinninvalvojat olivat ehtineet apajille. Valvojilla onkin riittänyt kiirettä.

– Täällä on nyt ihan sairaasti väärin pysäköityjä autoja. Otamme vain kaikkein pahimmat tapaukset käsittelyyn. Pysäköintivirhemaksu kirjoitetaan vain siinä tapauksessa, jos väärin pysäköity ajoneuvo häiritsee tai tukkii muuta liikennettä, kertoo pysäköinninvalvoja Jenni Väisänen.

– Ei millään aika riitä jokaista autoa ottamaan. Aika katastrofi tämä on, sanoo puolestaan pysäköinninvalvoja Teresa Vahtokari.